Tradiční ,,Letecký den“ na letišti Macerka

Hedvika Mašková 2019-06-29 16:00:00

Letecký klub Žatec uspořádal v sobotu svou tradiční akci sletu ultralehkých letadel spojeným s dětským dnem. Pro malé a velké návštěvníku žateckého letiště Macerka byl připraven od 10 hodin bohatý program. Všichni, kteří si na akci zakoupili vstupenku, se mohli navíc zapojit do soutěže o vyhlídkový let.

Během dne nechyběly ukázky letadel nebo seskoky parašutistů. Uvnitř hangáru byla umístěná expozice žateckých modelářů letadel. Někteří z nich své precizně zpracované modely předvedli i v letu.

Od rána byla rovněž možnost vyhlídkových letů, a to buď ve dvouplošníku,,Andule“ AN-2 nebo v Cessně 172. Na akci se prezentovali také hasiči, bojové umění AIKIDO a kynologové se psy. Návštěvníci měli také možnost jízdy v bojovém vozidle pěchoty. Dále byly na letišti připravené atrakce pro děti a stánky s občerstvením i hračkami. Děti si obzvlášť užily s házecími polystyrenovými letadélky, které ve větru dokázaly takové kreace, za které by se na Red Bull Air Race nestyděl ani mistr světa Martin Šonka.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video