Měj se, školo! Ahoj, prázdniny!

Hedvika Mašková 2019-07-04 14:00:00

Jako každý rok se i letos konala ke konci školního roku tradiční akce ,,Rozloučení se školáky“ v areálu K-500. Počasí přálo a děti si tak mohly užít dopoledne s bohatým programem a řadou soutěží, které připravila Armáda České republiky ve spolupráci s městskou a vojenskou policií, záchranáři, hasiči, svazem chovatelů, domovem dětí a mládeže a několika dalšími.

Akce se zúčastnily stovky dětí ze žateckých mateřských i základních škol, ale také žáci z okolních obcí a veřejnost. Pro všechny příchozí byly během dopoledne připraveny ukázky vojenské, hasičské a policejní techniky. Nejoblíbenější zábavou bylo jako vždy maskování (vytváření pomyslných zranění), o které se postarali žáci zdravotnické kroužku obchodní akademie a zemědělské školy Žatec společně se záchranáři. Skutečné, ale jen drobné zranění byly během dne ošetřeny pouze dvě, vše ostatní, co v areálu krvácelo, bylo jen jako. A to i díky sboru dobrovolných hasičů, kteří svou technikou dopřávali dětem v horkém dni chladivou sprchu.

Žáci z mateřských a základních škol si mohli rovněž nechat zamaskovat obličej profesionálními kamuflážními barvami. Ty slouží vojákům k zamaskování tváře, krku, uší a rukou, ale také k zamaskování lesklých nebo výrazných ploch výstroje. Aby nebyly děti příliš ,,umazané“, rozhodli se pro jistotu vojáci upustit od hnědé a černé barvy. 

Součástí programu bylo také vyhlášení soutěže Kontíka a Třídílka. Jedná se o projekt „ Pracovní sešit Kontíka a Třídílka“ neboli ,,Příběh žateckých popelnic“ pro žáky 3. tříd základních škol, v němž se žáci každý měsíc zabývají jedním tématem (třídění odpadu, autovraky aj.) formou kvízů, čtyřsměrek a tajenek. Dozvídají se, jak správně nakládat s odpadem, jaké je jeho další využití a zpracování. Podle výsledků závěrečných testů, které píší všichni žáci, byly v areálu K-500 náležitě ohodnoceni. Cenu za vůbec nejlepší test ze všech žateckých třeťáků převzala Světlana Želinská ze 3. B Základní školy Petra Bezruče.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video