Trojboj zakončil atletickou sezonu školáků prvního stupně

Lucie Steklá 2019-07-04 15:29:00

Louny, Žatec (lus) Sedmnáct družstev žáků prvního stupně základních škol Lounska se závěrem školního roku zúčastnilo okresního kola atletického trojboje. Ve třech disciplínách, běhu 50 metrů, skoku dalekém a hodu míčkem, se utkaly čtyřčlenné týmy ze základních škol P. Bezruče Žatec, P. Holého Louny, K. alej Žatec, Jižní Žatec, J. A. K. Louny, Postoloprty, Vroutek, Školní Louny, Lipenec.

 Školy měly možnost do závodů poslat dvě družstva, čehož také většina z nich využila. Vítězem okresního kola se stal tým ze žatecké školy P. Bezruče A, který získal 6 401 bodů, druhý skončil tým P. Holého Louny A (6 048 bodů), třetí tým K. alej Žatec A (5 936 bodů). V hodnocení jednotlivců byla z dívek nejúspěšnější Dominika Mužíková (P. Bezruče) s počtem 1 782 bodů, která 50 metrů uběhla za 7,8 vt., do dálky skočila 385 cm a míčkem hodila 31,82 metru. Ze závodnic z lounských škol si nejlépe vedly, v pořadí druhá, Klára Prusíková (J. A. K. Louny, 1 563 bodů) a Jana Rublevskaja (P. Holého Louny, 1 435 bodů), která byla ve sprintu z dívek nejrychlejší (7,4 vt.). Mezi chlapci nejvíce bodů získal Jakub Tichý z vítězného žateckého týmu (1 936), jehož sprint byl s časem 7,5 nejrychlejší. Druhý se umístil v pořadí jednotlivců Jonáš Petráň (Jižní Žatec, 1 810 bodů). Z lounských škol se nejvíce dařilo Kristiánovi Pelcovi (J. A. K. Louny), který vybojoval na páté příčce 1 686 bodů. Na snímku týmy na prvních třech místech okresního kola. Vítěz se na krajském kole umístil na čtvrtém místě.



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video