Uctili památku obětí komunismu

Jarka Cibulková 2019-07-11 10:34:00

Louny (lus) S knížkou Dopisy Milady Horákové přišel před lounskou sokolovnu místostarosta Vladimír Antonín Hons, aby si společně s několika přítomnými osobnostmi připomněl Den památky obětí komunistického režimu. Ten připadl na čtvrtek 27. června, kdy před šedesáti devíti lety byli popraveni Milada Horáková, Jan Buchal, Oldřich Pecl a Záviš Kalandra po politickém procesu komunistického režimu Československa 31. května - 8. června 1950. „Jsem rád, že jsme se tu všichni sešli a připomněli jsme si černou skvrnu v naší novodobé historii. V rukou držím knížku o Miladě Horákové, která měla ráda svobodu a chtěla ji i pro nás, bohužel za to byla odsouzena trestu smrti oběšením,“ připomněl tragické události lounský místostarosta.

U pamětní desky, která visí na sokolovně, drželi čestnou stráž strážníci městské policie, starosta Pavel Janda byl pracovně mimo Louny, ale květinu na památku nechal zavěsit již ve čtvrtek dopoledne. „Moc mě mrzí, že moje generace se o tuto tématiku moc nezajímá. Nemělo by se na to zapomínat,“ zmínil ve svém projevu mladý Tadeáš, student Gymnázia Václava Hlavatého v Lounech. Nakonec setkání místostarosta Vladimír A. Hons pozval přítomné na společenský večer ve Vrchlického divadle, který bude připomínkou Sametové revoluce a proběhne 17. listopadu 2019.


Text, foto: Jarka Cibulková

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video