Úspěch Lounských na divadelní Volyni

Jarka Cibulková 2019-07-15 10:11:00

Louny, Volyně (caj) Po loňském úspěchu Třetího věku Louny s hrou Analéma mohou být Louňané pyšní na další amatérské divadelníky. Na letošní celostátní přehlídce amatérského činoherního a hudebního divadla Divadelní Piknik Volyně uspěla hořkosladká komedie Viliama Klimáčka Nízkotučný život. Hru nastudovali žáci Základní umělecké školy Louny, kteří vystupují pod souborem Kefírová sekta, pod režijní taktovkou Oksany Kaplanové. Soubor Kefírová sekta z umělecké školy na Volyni postoupil po přehlídce Lounské Divadlení, která se uskutečnila letos v březnu ve Vrchlického divadle. Spolu se souborem byly na národní přehlídku nominovány ještě soubory Karel Čapek Děčín a Divadelní klub Jirásek Česká Lípa.

Dva členové souboru Kefírová sekta, Karel Kopta a Adéla Kočinová, byli oceněni za své herecké výkony čestným uznáním lektorského sboru Divadelního Pikniku Volyně 2019. Kromě třiadvaceti soutěžních představení nabídla jihočeská Volyně od 28. června do 7. července bohatý doprovodný program jak pro soutěžící, tak pro návštěvníky.

Foto: archiv Divadelní Volyně 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video