Pololetí na silnicích: Nehod ubylo

Redakce 2019-07-11 12:54:00

CHOMUTOVSKO (r) — K celkem 713 dopravním nehodám vyjížděĺi v prvním pololetí roku policisté na území okresu Chomutov. Je o 57 případů méně oproti stejnému období minulého roku. Méně bylo také usmrcených osob, a to o jednoho člověka. Těžce zraněných bylo 17 (vloni 27). Naopak o 12 vzrostl počet lehce zraněných, zastavil se na čísle 135. Informovala o tom okresní policejní mluvčí Mroslava Glogovská.

Přibližně o 11 milionů korun klesla proti loňsku výše způsobených škod, celková částka za pololetí činí cca 30 miliónů korun. Na pokutách uložených za zavinění dopravní nehody policisté vybrali 232 tisíc korun, což je zhruba o 37 tisíc méně než vloni.

„Řidiči nejčastěji nehodu způsobili nesprávným způsobem jízdy (341 případů), na druhém místě mezi příčinami na straně řidičů figuruje nepřiměřená rychlost (122 případů) a třetí pozici zaujímá nedání přednosti v jízdě (78 případů). Pouze 3 nehody byly způsobeny technickou závadou. Šestkrát byl na vině chodec. A na 147 nehodách se podepsala zvěř. Požití alkoholu bylo zjištěno sedmnáctkrát,“ uvedla mluvčí.

Ilustrační foto

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video