Chomutov patří k nejsušším okresům

2019-07-21 13:47:00

CHOMUTOV (r) — Podle údajů internetového portálu InterSucho z minulého týdne patří okres Chomutov mezi desítku suchem nejpostiženějších regionů v ČR. Boj se suchem za záchranu stromů a keřů vedou také Technické služby města Chomutova. Především mladé stromy, keře a záhony letniček jsou ohroženy úmorným vedrem.

„Snažíme se chránit zeleň, co to do jde. Nasazujeme lidi na přesčasy. Připravujeme se i na delší období bez vláhy,“ říká ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek. Pracovníci střediska veřejné zeleně denně zalijí záhony, keře a stromy přibližně deseti až patnácti tisíci litry vody. V největších parnech je to i více. „Zatím není situace tak vážná jako vloni v létě, ale musíme si uvědomit, že jsme v podstatě na začátku léta, a vedra jistě ještě přijdou,“ upozornil vedoucí střediska veřejné zeleně Daniel Voborník. Pracovníci technických služeb zavlažují až do pozdních večerních hodin i o víkendech. V parných dnech, kdy teploty na sluníčku překračují 40 stupňů, je hlavním úkolem uchovat při životě mladé stromy. Jejich kořenový systém zatím není plně rozvinut a nedokáže si zajistit dostatek vláhy. „Staráme se nyní především o stromy a keře do stáří tří až čtyř let,“ doplnil Voborník.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video