V Mnichovském Týnci to výstavě slušelo

Lucie Steklá 2019-07-19 11:21:57

Putovní výstava Má vlast cestami proměn je již druhým rokem k vidění v Mnichovském Týnci. Tuto neděli se koná její slavnostní ukončení.

„Rádi uvítáme autory proměn Ústeckého kraje i všechny příznivce a podporovatele u sklenky vína a podělíme se o zážitky i zkušenosti. Přijeďte se podívat, jak vaše proměny vidí v místech, kam výstava v rámci svého putování zavítá,“ uvedla za organizátory výstavy v Mn. Týnci Vlasta Frázová.

Kamenné Srdce kraje, které je symbolem tohoto projektu, do Týnce přiveze Jana Červinková, členka organizačního týmu. „Srdečně vás zveme na neformální setkání u příležitosti ukončení výstavy Má vlast cestami proměn v Mnichovském Týnci. Koná se tuto neděli, 21. července od půl čtvrté odpoledne. Sejdeme se před kaplí sv. Václava v Mnichovském Týnci,“ dodala. Akci společně pořádá obec Chožov a Spolek přátel Mnichovského Týnce.

Sedm panelů je umístěno před kaplí sv. Václava a mezi devatenácti proměnami najdete zrekonstruovaný pomník padlým v Mnichovském Týnci, obecní studnu na obnovené návsi v Hrobčicích, obecní minimuzeum v Lovečkovicích, kapličku u Starého mlýna v Dolánkách a prostor Zanádraží v Ústí nad Labem. Najdete i další proměny z krajů Královéhradeckého, Pardubického, Libereckého a z Prahy.

V neděli 21. července v 15.30 se s výstavou v Mn. Týnci rozloučí. „Srdečně zveme na neformální setkání u sklenky vína a místních sýrů. K vidění bude i symbol projektu, kamenné srdce Ústeckého kraje,“ dodávají organizátoři. Další cesta výstavy vede do Barokního areálu Žíreč u Dvora Králové na Svatoanenské zahradní slavnosti.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video