Úvod   /   Sport   /   Hopman triatlon pošesté

Hopman triatlon pošesté

Iveta Drlíková 2019-07-21 17:02:57

Žatec (rd, lus) Tradiční triatlonový závod pro začínající i zkušené triatlonisty již pošesté uspořádal začátkem července Hopman team Žatec. Letos se poprvé závodilo na trati olympijského triatlonu 1,5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu a kratší trati sprint triatlonu 0,75 km plavání, 20 km na kole a pět kilometrů běhu.

Ve slunečném a větrném letním počasí se do kempu Nechranice sjelo více než dvě stě závodníků z celé republiky i několik zahraničních triatlonistů. Na start se postavila řada zkušených triatlonových závodníků, ale také mnoho naprostých nováčků.

Před startem hlavního závodu proběhl minitriatlon pro nejmenší, který úspěšně zdolalo téměř šedesát dětí.

V bouřlivé divácké atmosféře sportovci předváděli výborné výkony. Celkovým vítězem v kategorii mužů na trati olympijského triatlonu se stali Oto Ottenschlager z Krušnoman teamu Litvínov před Honzou Wainerem z Loun a Barbora Hovorková z USK Akademik Cheb, na trati sprint triatlonu zvítězil Vladislav Zušťák z Prahy a Viktorie Vágnerová z Teplic. Neztratili se ani žatečtí borci. Na stupně vítězů se probojovali ve sprintu druhá Petra Šmeráková a třetí Luboš Krátký. V olympijském triatlonu si pro-hodili pořadí z MČR třetí Kuba Dvořák a čtvrtý Filip Urban. Na startu se opět před-stavila celá řada žateckých plavců, běžců a cyklistů. „Závod byl již týden před ukončením registrace zcela naplněn do maximální možné kapacity depa. Velké poděkování za hladký průběh celého závodu patří všem ochotným dobrovolníkům a partnerům závodu. Právě oni vytváří tu správnou atmosféru a mají největší zásluhu na popularitě akce. Už teď se všichni mohou těšit nejen na Hopman triatlon 2020, ale i další sportovní akce našeho týmu - říjnový Hopman aquatlon a listopadový Adventní běh v Žatci. Po-drobné výsledky a bohatou fotogalerii závodu naleznete na webových stránkách www.hopmantriatlon.cz,“ dodává za pořadatele Miroslav Urban.

Louny měly na trati několik zástupců.

Ve sprint triatlonu v kategorii dorostenců ji v čase 1:44:18,5 zdolal Vojtěch Krátký (ZKO Louny), v kategorii mužů do 40 let to byli Jan Kučera (VKO Louny) v čase 1:30:27,6 a Ondřej Šťastný z Loun (čas 1:57:14,3). V kategorii žen do 40 let jako pátá doběhla Barbora Jandová z Veslařského klubu Ohře Louny v čase 1:30:42,6, na sedmém místě v téže kategorii doběhla lounská Bára Trávníčková (čas 1:31:43,5), v kategorii žen nad čtyřicet let na sedmé příčce do cíle dorazila Jitka Wainerová z Team Louny v čase 2:00:35,9.

Na trati olympijského triatlonu v kategorii mužů do 40 let do cíle na osmnáctém místě dorazil Martin Lacina z Loun (2:35:45,0), v kategorii mužů nad čtyřicet let zvítězil Jan Wainer z Team Loun, který náročnou trať absolvoval za 2:10:22,1. Trať v téže kategorii úspěšně dokončil také Jan Kerner (TJ Lokomotiva Louny) v čase 3:36:14,7. Právě kategorie mužů do 40 let byla nejvíce obsazenou, startovalo v ní třiapadesát mužů, do 40 let startovalo mužů třicet devět.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video