Otevřeli nový skatepark

2019-07-24 17:18:47

KADAŇ (r) – Dlouho připravovaný skatepark špičkových parametrů otevřeli dnes (24. června) odpoledne v Kadani. Nový areál oproti svému starému předchůdci nabízí takzvané bazénové překážky i překážky imitující například zábradlí na ulicích. Původně měl být v provozu už před rokem.

„Dlouho jsme nemohli sehnat dodavatele; ti jsou v Čechách snad jenom dva a měli plné kapacity. My jsme to chtěli mít hotové už vloni létě touto dobou. Nakonec se to podařilo nyní a stálo to něco přes šest miliónů korun. Doufám, že to bude sloužit našim dětem dobře, už se na to všichni těší,“ uvedl starosta Jiří Kulhánek

Jak dodal, stavba nakonec vyšla asi o půldruhého miliónu levněji než se předpokládalo, protože místo původně plánovaného zapuštěného „bazénu“ se z technických důvodů postavil vyvýšený a město na něj použilo drť ze své staré zámkové dlažby, která posloužila jako podklad.

Jak starosta dodal, prvotní myšlenka vznikla před třemi nebo čtyřmi lety, kdy radnice opravila původní plechové překážky ve starém skateparku a nabídla uživatelům, že když dokáží areál udržet v pořádku a v bezproblémovém chodu, město jim postaví nový, moderní. To se zdařilo a mělo by pokračovat i v budoucnu. Zájem o areál pečovat už prý projevila parta skateboardistů, které město postavilo přístřešek na nářadí a úklidové prostředky.

Foto: Zájem o nový skatepark je veliký. Foto: Tomáš SKŘIPSKÝ

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video