Podprsenka skrývala drogy a zlato

2019-07-24 17:25:00

CHOMUTOV (r) – Sérii vloupání do osobních automobilů napříč republikou objasnili tento měsíc chomutovští kriminalisté. Podezřelým je 44letý muž z Prahy, přechodně žijící v Mostě, který se od 20. dubna do 6. července jen na Chomutovsku měl vloupat do 13 vozidel. Na různých místech republiky pak podle policistů ve stejné době vykradl dalších 44 aut. Soud vzal sedmnáctkrát trestaného muže do vazby. Obviněn je podle čtyř paragrafů a hrozí mu vězení v trvání od dvou do osmi let.

„Muž se zaměřoval na věci viditelně odložené ve vozidlech. Ke vloupáním docházelo v každou denní dobu a odcizené věci muž většinou prodal a použil na obstarání drog a obživu sebe a své partnerky. Ani jeden z nich nepracuje,“ informoval dnes (24. července) vrchní komisař chomutovského územního odboru Policie ČR Tomáš Gerstner.

Dosud zadokumentovaná škoda činí celkem 872 tisíc korun; z toho necelých 550 tisíc tvoří odcizené věci a zhruba 320 tisíc škoda na vozidlech, protože muž si při vloupáních nebral servítky a používal hrubou sílu. Jak končily ukradené věci, dokumentuje příběh ukradeného zlatého řetízku v hodnotě 50 tisíc korun. Drahý šperk mužova družka prodala do zastavárny za osm tisíc korun. Obviněný nebyl vybíravý – podle policistů z aut kradl vedle šperků například notebooky, tablety, telefony, oděvy, hotovost, platební karty, rybářské vybavení, obuv, elektronářadí, ale i třeba dětský kočárek. Nepotřebné věci – doklady či jiné písemnosti – prý zahazoval.

Při domovní prohlídce a při prohlídce jeho osobního vozu se podařilo najít jen velmi malou část ukradených věcí. Vůz Ford policisté zadrželi, protože obviněný jej používal při páchání trestné činnosti. „Na Mostecku, kde bydlel, to nedělal,“ upřesnil vedoucí oddělení obecné kriminality Zdeněk Kaiser. Trestnou činnost muž jezdil páchat na Chomutovsko, Lounsko, Litoměřicko, Teplicko, Ústecko, Karlovarsko, Kladensko, Rakovnicko, Jihlavsko, Žďársko a Brněnsko.

Kriminalisté muže a jeho 34letou družku zadrželi v Lounech ve spolupráci s policisty tamního oddělení hlídkové služby 8. července. Při prohlídce jeho vozu nalezli nástroj k páchání trestné činnosti a při osobní prohlídce jeho partnerky v její podprsence objevili ukrytý sáček – pravděpodobně s pervitinem – a několik zlatých prstenů. Jejich původ kriminalisté prověřují, stejně jako to, zda družka věděla, zda věci, které od partnera dostávala, pocházejí z trestné činnosti.

„Vyšetřování nadále probíhá a počet zadokumentovaných případů není konečný,“ upozornil Tomáš Gerstner. Vedle vyloupených aut na našem území policisté rovněž prověřují, zda muž tutéž trestnou činnost nepáchal také na území SRN.

Foto: Zlaté prsteny, nalezené v podprsence partnerky obviněného po jejich zatčení v Lounech. Foto: Policie ČR



Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video