Kajakářka Nesnídalová obhájila evropské zlato

Iveta Drlíková 2019-08-04 09:11:00

Úspěšná žatecká vodní slalomářka Lucie Nesnídalová si z vrcholného závodu sezóny opět veze zlatou medaili, a to z týmové soutěže tříčlenných hlídek. K zisku cenného kovu měla na nedávném evropském šampionátu velmi blízko také v individuálním startu. O medaili jí nakonec připravilo pár desetinek navíc, které během finálové jízdy nabrala.

„V kvalifikaci jsem byla čtvrtá, pak jsem vyhrála semifinále, ale ve finále to opět stačilo „pouze“ na 4. místo. Chyběly mi asi tři desetiny na medaili. Výsledek je to dobrý, ale čtvrté místo prostě mrzí,“ říká Lucie Nesnídalová, která se uplynulý víkend pustila v polském Krakově do dalších medailových soubojů, tentokrát ale na světovém kolbišti.

Letošní Mistrovství Evropy ve vodním slalomu juniorů a závodníku do 23 let proběhlo začátkem července na Slovensku v Liptovském Mikuláši. Lucie Nesnídalová si účast na šampionátu vyjela druhým místem v národní kvalifikaci. Silnému českému triu Nesnídalová, Beková, Galušková se na Slovensku podařilo obhájit loňské zlato ze závodu hlídek. Skvěle se jim dařilo také v individuálním klání, když Kateřina Beková vybojovala zlato, Antonie Galušková stříbro a naši Lucii Nesnídalovou jediný šťouch během finálové jízdy připravil o bronz.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video