Cílem je hrát klidný střed tabulky, vyhrávat hlavně doma, říká předseda fotbalových Domoušic Zdeněk Kutner

Redakce 2019-08-02 12:52:28

Do nové fotbalové sezony nastoupí Sokol Domoušice v krajském přeboru. Do nejvyšší krajské soutěže postoupil tým z lounského podlesí podruhé, tentokrát by ji chtěli domoušičtí fotbalisté udržet. Sezonu odstartují Domoušice v sobotu 10. srpna na domácím trávníku duelem s týmem FK Jílové. Jak se tým připravuje, jak hodnotí uplynulou sezonu a jaké jsou plány pro krajský přebor, jsme se zeptali předsedy oddílu Zdeňka Kutnera.

Podruhé v historii klubu se vám podařilo postoupit do krajského přeboru. Uplynulý ročník tedy lze hodnotit kladně?

Uplynulý ročník musím hodnotit úspěšně. Klubu se podruhé v historii povedlo postoupit do krajského přeboru. Pokud se v něm udržíme, půjde o úplně nejlepší období, protože naposledy jsme hned zase spadli. Rozhodující byly jarní zápasy s mužstvy, se kterými jsme se prali o postup. Ve Spořicích jsme prohráli na penalty, v Bílině naopak na penalty vyhráli a v součtu s podzimními výsledky tak měli lepší vzájemnou bilanci s oběma kluby. Naopak nespokojeni jsme byli s výkony s relativně slabšími týmy. Prohráli jsme v Postoloprtech nebo v Obrnicích. Kdybychom tato utkání zvládli, mohli jsme mít postup v kapse už daleko dříve a ne se o něj strachovat do posledního kola.

Jak se tým připravuje na sezonu, která začíná již v polovině srpna?

Letní příprava probíhá standardně, v domácích podmínkách. Trénujeme dvakrát týdně plus občas vložíme ještě jeden trénink v týdnu nebo o víkendu, podle toho, jestli hrajeme přípravný zápas. Generálkou na krajský přebor bude v sobotu 3. srpna v Karlových Varech zápas s místním klubem, ve kterém by měl nastoupit širší třetiligový kádr doplněný o hráče rezervy. A pak už 10. srpna hrajeme první mistrovský zápas doma proti Jílovému.

Došlo k posílení týmu, zůstávají klíčoví hráči, kteří postup vybojovali?

Jsme rádi, že se nám povedlo udržet klíčové hráče, o které byl, po úspěšné sezoně, velký zájem. Odešla jen dlouholetá opora Michal Lokajíček do Lišan. Ne z výkonnostních důvodů, ale vzhledem k věku a pracovnímu vytížení. Chtěli bychom mu touto cestou poděkovat. Takových „srdcařů“ se ve fotbale už moc nepohybuje. Zdravotní problémy s kolenem bude řešit Milan Barton, takže pro podzim určitě nebude k dispozici. K tomu přibyl zraněný Lukáš Pour, kterého čeká v září operace kolene. Ten sice normálně trénuje s tím, že pokud koleno vydrží, první čtyři zápasy odehraje, ale to je pochopitelně loterie. K tomu stále zůstává na marodce, také po operaci kolene, Dominik Urma, takže máme akutní nedostatek na místě stopera a střední zálohy. Z příchodů jsou zatím dotaženy přestupy gólmana Petra Junka z Postoloprt, a hráčů do pole Richarda Havlína z Mostu a Jana Kubisky, který hrál naposledy v Lounech. Další jména jsou v jednání, ale přivést kvalitního hráče je vzhledem k všeobecnému nedostatku fotbalistů, problém.

S jakými ambicemi vstupujete do krajského přeboru? Soutěž bude určitě kvalitní?

Cílem je hrát klidný střed tabulky, vyhrávat hlavně doma, aby lidi chodili a hrát atraktivní fotbal, při kterém padá hodně gólů. Jsme si samozřejmě vědomi, že krajský přebor bude letos mimořádně kvalitní a těžká soutěž, takže pokud se udržíme, budeme také spokojeni. Krajský přebor bude náročný nejen kvalitou, ale i na cestování. My navíc geograficky jsme na úplném pomezí Ústeckého kraje, takže o to delší štreky za soupeři nás čekají.

Co si do nové fotbalové sezony přejete?

Přeji si, aby na nás chodili diváci a aby to nepřestalo bavit ani jednoho ze tří nadšenců, kteří se o fotbal v Domoušicích starají. A také, aby u nás i nadále vydržel trenér Pavel Schettl. Velikým přáním také je, aby o výsledcích vždy rozhodovaly jen výkony na hřišti.

Domoušice budou zřejmě jedinou menší obcí v soutěži?

Domoušice, obec se čtyřmi stovkami obyvateli, se v nejatraktivnějším a v nejsledovanějším sportu v republice, bude měřit s takovými městy, jako je Most, Žatec, Litoměřice nebo Kadaň. A že v lounském okrese hrají Louny divizi a pak Domoušice a Žatec krajský přebor. Na to jsme hrdí. Jsme také rádi, že se podařilo od nové sezony zajistit umělou závlahu, jejíž pokládka právě v těchto dnech vrcholí a v nadcházející sezoně se snad díky tomu zlepší kvalita trávníku.

Děkuji za rozhovor.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video