1. A třída: právo setrvat v ní si zajistil Vroutek

Redakce 2019-08-04 23:22:00

Letošní ročník 1. A třídy, skupiny B nabídl fotbalovým fanouškům z Podbořanska nevídané hody. Po dlouhé době a zřejmě na delší dobu naposled přinesl hned několik derby, neboť do soutěže zasáhl hned trojlistek našich týmů - SK Havran Kryry, FK Vroutek a Tatran Podbořany.

O derby zápasy tedy nebyla nouze. Soutěž získala získala zajímavý náboj hned od začátku také tím, že po letošní sezóně prochází krajské fotbalové soutěže velkou reorganizací. Ze dvou A tříd rozdělených geograficky na skupinu A a B by mělo sestoupit minimálně 15 družstev, tak aby od sezóny 2019/2020 zůstala již jen jedna skupina. Znamenalo to tedy, že ve skupině, kam nastoupil i náš trojlístek, se udrží jen 6, popřípadě 7 družstev a zbytek bez milosti sestoupí o patro níž do B třídy.

Od počátku soutěže se vyprofilovala silná skupina týmů, která se střídala na čele tabulky - Domoušice, Bílina, Spořice, Ervěnice a Vroutek. K nim se později připojila ještě Viktorie Ledvice. Tady začínalo být jasno, že pokud družstva nepostihne nějaký kolaps, tak setrvání v soutěži zachrání. Poté byla skupina družstev, která prakticky od počátku sezóny tušila, že zachránit soutěž bude velmi těžké, ale proč se o to nepokusit. Do skupiny těchto týmů patřil také Tatran Podbořany. A pak byla skupina družstev, kterým bylo jasné, že účast v soutěži neuhájí a po sezóně jí opustí. Tady bylo brzy jasno především v Postoloprtech a Kryrech (první výhru za 3 body si připsaly čtyři zápasy před koncem proti předposledním Postoloprtům, ve 26 zápasech inkasovali 160 branek).

O postup do krajského přeboru se do poslední chvíle přetahovali fotbalisté Sokola Domoušice a FK Bílina, mezi kterými nakonec po skončení soutěže zůstal titěrný dvoubodový náskok ve prospěch Domoušic. Ty si tedy příští rok vyzkouší nejvyšší krajskou soutěž. Právo setrvání v A třídě si kromě FK Bílina zajistila také mužstva ze Spořic, Ledvic, Ervěnic, Vroutku a Klášterce nad Ohří, který na sedmém místě získal více bodů než Střekov ve skupině A.

Do B třídy by měly sestoupit celky z Údlic, Března u Chomutova, Obrnic, Podbořan, Kopist, Postoloprt a Kryry. O účasti některých družstev v B třídě však není zcela jasno. Zákulisím běží informace, že se přihlásí ještě o patro níž, tedy do okresního přeboru. O definitivním složení krajských soutěží (krajský přebor, A třída, B třída) bude dle vyjádření Ústeckého krajského fotbalového svazu jasno nejpozději 26. června.

Nejlepšími střelci soutěže se stali František Tůma (FK Bílina) a domoušický Pavel Exner. Oba vstřelili 37 branek. Třetí pozici obsadil výkonem 26 branek podbořanský Zdeněk Poborský.

Zlým mužem soutěže se stal s 15 žlutými brankami obrnický Ondřej Mentlík. Následovaný údlickým Štefanem Micákem, který viděl kromě 13 žlutých karet také jednu červenou. I zde na třetí pozici najdeme hráče z Podbořan. Konkrétně Michaela Janouška s 12 žlutými kartami a jednou červenou.

Štefan Micák, kromě toho že byl pilným sběračem karetních napomenutí, také sbíral ve velkém odehrané minuty a stal se železným mužem soutěže. Nastoupil k celkem 2387 minutám.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video