V Droužkovicích chystají nový územní plán i dopravní značení

Tomáš Skřipský 2019-08-11 09:49:00

DROUŽKOVICE — K nepřehlédnutelné změně došlo po loňských komunálních volbách v čele droužkovické radnice. Starostu Milana Živného (70) po osmadvaceti letech a sedmi volebních obdobích ve funkci nahradil Zdeněk Národa (47), zemědělský inženýr a lídr místního hnutí D. N. O. — Droužkovičtí nenapravitelní optimisté. „Nešlo o nic jiného, než o přirozenou generační výměnu. Práce pana Živného si velmi vážíme a všichni se na ni budeme snažit navázat, jak nejlépe dovedeme,“ řekl na adresu svého předchůdce nový starosta. Zeptali jsme se ho:

Co je od vašeho nástupu do funkce v obci nového?

Provedli jsme například některé opravy na místním koupališti. Jsou tam nová WC a kiosky, opravilo se zázemí brouzdaliště, vše v hodnotě přes jeden milión korun. Se zvelebením koupaliště nám svým příspěvkem pomohly Severočeské doly Chomutov. Koupaliště má také nového provozovatele, kterým se stal majitel místní restaurace a bowlingové herny. Změnil se rovněž nájemce kulturního domu, kde se pravidelně konají obecní akce typu dětský karneval, mikulášská besídka či setkání seniorů. Další novinkou byl začátkem letošního roku první obecní ples, který, jak doufáme, se stane tradicí. Kulturák byl vyprodaný do posledního místa.

A co nového se chystá?

Soukromá firma v obci pokládá optické kabely, takže naši obyvatelé budou mít k dispozici rychlý internet. Připravujeme také nový územní plán. Jeho aktualizace je zatím ve fázi návrhů, veřejné projednání plánujeme na podzim. V listopadu by měl být plán hotov. Chystáme také dohodu o změně dopravního značení na odbočce do Droužkovic z „pražské“ silnice I/7. Nově by před ní měl být pro větší bezpečnost zákaz předjíždění a v místě napojení místní komunikace přibydou namalované ostrůvky s odbočovacími pruhy.

Kulturní a společenský život v Droužkovicích byl vždy velmi bohatý. Jak je na tom obec v současnosti?

Nedošlo k žádné podstatné změně. Vedle zmiňovaných akcí typu pálení čarodějnic či obecního plesu spolupořádáme tradiční Fesťáček u vody, který se 13. července konal už po dvacáté. Týden na to proběhly rovněž tradiční Vodní hrátky, od 26. června začalo na koupališti promítat letní kino. Na programu byla česká klasika Na samotě u lesa. Promítá se jednou za 14 dní a v závislosti na počasí. Běží také obvyklé zájezdy do divadel i zájezdy poznávací. S uskutečněním některých uvedených akcí nám příspěvkem pomáhají Severočeské doly Chomutov, za což jim děkujeme.

Tomáš SKŘIPSKÝ


Foto: Pravidelnou sportovně-zábavnou akcí jsou v Droužkovicích Vodní hrátky, které letos proběhly 20. července. Foto: Ladislav Chlíbek

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video