Úvod   /   Kultura   /   Žatec ožil hudbou

Žatec ožil hudbou

Hedvika Mašková 2019-08-11 14:00:00

Stovky místních i přespolních diváků si nenechalo ujít nedělní koncert u morového sloupu. Náměstí Svobody ožilo dudami, zpěvem a cimbálovou muzikou. Do našeho města dorazila Cimbálová muzika Milana Broučka, zpěvačka Vlaďka Bauerová a dudácký band The Rebel Pipers a rozezněly náměstí lidovkami, ale i světovými, filmovými a pop-rockovými melodiemi. Akci uspořádali Žatecký okrašlovací kolektiv (ŽOK) a Umělecká agentura Čajka.

Koncert u morového sloupu odstartoval dudácký band The Rebel Pipers. V plné sestavě standardně vystupuje v počtu 22, do Žatce v době dovolených a prázdnin však dorazili pouze tři. I tak se muzikanti divákům postarali o nevšední zážitek. V jejich podání si poslechli směs skotských lidových písní.

Poté již následovala Cimbálová muzika Milana Broučka ve stabilním složení – cimbál, digitální akordeon, kontrabas, viola a dvoje housle. Svou multižánrovostí oslovili rozsáhlé spektrum publika. Součástí jejich repertoáru jsou totiž nejen skladby s folklórními prvky, ale také skladby, aranže světových hudebních skladatelů, známé filmové melodie a popové a rockové hity. Zazněly například písně ze seriálu Cirkus Humberto nebo filmů Tenkrát na Západě a Piráti z Karibiku. Z legendárních pop-rockových melodií uvedli píseň Skyfall od Adele či Nothing Else Matters od kapely Metallica.

,,Na jaře tohoto roku jsme se zúčastnili koncertu ve Velké Černoci a byli jsme spolu s dalšími okouzleni hudbou těchto muzikantů. Moc jsme si přáli, abyste je taky slyšeli, a proto jsme se dnes u morového sloupu sešli,“ vysvětlila za Žatecký okrašlovací kolektiv (ŽOK) Ivana Demutová.

S Cimbálovou muzikou Milana Broučka si střihla několik písní také zpěvačka Vlaďka Bauerová, která po pár filmových ukázkách také řekla pár slov. ,,Je už jasné, že hrajeme filmové melodie a tady se točilo spoustu krásných filmů, nejenom českých, ale i zahraničních. Byla jsem velmi překvapena, když jsem se dozvěděla, že tady asi dva měsíce žila moje milovaná zpěvačka Barbra Streisand a natočila zde Jentl,“ prozradila zpěvačka a nešetřila ani chválou na účet našeho města: ,,Máte krásné město. Byla jsem zde před týdnem na dovolené a byla jsem okouzlena.“


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video