Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-08-08 20:01:00

Hudba v podloubí, Marifest, Neckyjáda, Letní lounské vábení, Starci na chmelu a Poprask na laguně v Divicích, pouť v Touchovicích a Měcholupech, Úlovický golf-fotbalový turnaj, Den židovských památek - je toho hodně v kulturní nabídce.

ŽATECKO

PÁTEK 9. SRPNA

Letní kino Žatec: Toy Story 4: Příběh hraček – animovaný. Ve 21 hod.

Žatec, náměstí Svobody: Busking v podloubí - hudba ulice #7. Dobrovolný příspěvek vystupujícím, předpokládaný konec akce v 19 hod, pořádá spolek ŽOK - Žatecký Okrašlovací Kolektiv. Od 16 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Druhý dech. Od 21 hod.

SOBOTA 10. SRPNA

Letní kino Žatec: Noční můry z temnot – horor. Ve 21 hod.

Městské koupaliště Žatec: Marifest – hudební a kulturní program na koupališti. Martin Hájek, kapela Basic, Ibiza party, kapela Blue Rocket, Kabát revival, New Age Smokie; zábavné soutěže o pivovarské ceny, stříkání z vodného děla, pěnová party. Vstupné 200 Kč. Od 12 hod.

Žatec, řeka Ohře: Neckyjáda na Ohři – tradiční soutěž netradičních plavidel s posezením U čápa už v pátek a návratem z plavby v neděli. Sraz u starého jezu v 10 hodin, start ve 13 hodin.

Měcholupy, u ZŠ: Vavřinecká pouť - fotbalový turnaj, mše svatá „U křížku" (12 h), na pódiu: Country kapela Straw Hat, Bohuš Matuš, Jakub Machulda, Freddie Mercury (Jaroslav Břeský), Adéla Radimcová, Bohuš Josef, vyhlášení soutěže o lístky do divadla Broadway, ElvisLive, Martin Mizi Mizerák. Doprovodný program: pouťové atrakce, občerstvení, vstup zdarma. Od 9 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

NEDĚLE 11. SRPNA

Letní kino Žatec: Slunovrat – mysteriózní horor. Ve 21 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 9. SRPNA

Kino Svět Louny: Toy Story 4: Příběh hraček 3D. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw - Atmos. Také v sobotu a neděli. Od 20 hod.

Noční můry z temnot. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Teroristka – komedie je příběhem učitelky v důchodu, která celý život učila žáky, že základem všeho je slušnost a násilí nic neřeší. V 19 hod.

Louny: Letní Lounské Vábení – Mírové náměstí: Zahájení starostou města a zástupci partnerských měst (16.30), Paya Noia (17 h), Fast Food Orchestra (18.30), prodej lampionů před radnicí (19.15), Eddie Stoilow (20 h), lampionový průvod po trase radnice – náměstí – Pod Šancemi – parkoviště u bývalého DK (20.15), Vladimír Mišík & ETC (22.30). Rybalkova ulice: Slide – jízda na mokré skluzavce od 12 hod. Husova ulice: Legenda o světle - noční akrobatická show, před bývalým Domem kultury od 21.15 hod. Stromovka - Streetová scéna: DJ Back (17 h), Colectiv & DJ F.I.L (18.15), Refew & DJ Vatra (19.30), Afu-Ra & Dj Cut Dem (20.45), DJ Back (21.30).

Tvrz Divice letní scéna: Starci na chmelu - Chmelová brigáda, první láska, rozechvění a také zklamání. Studio DVA a nadčasový příběh půvabné Hanky a čestného Filipa zarámovaný nestárnoucími melodiemi. Legendární filmová lovestory na divadelních prknech. Vstupné 399 Kč - 1 200 Kč. Také v sobotu. Od 20 hodin.

SOBOTA 10. SRPNA

Kino Svět Louny: Lví král - dabing 2D. Také v neděli. Od 10 hod.

Willy a kouzelná planeta 3D – Animovaný film. Také v neděli. Od 13 hod.

Louny střelnice Chlum: Střelecká tvůrčí říje - Mezinárodní závod. Mířená, akční tajná – grilování. Od 9 hod.

Louny: Letní Lounské Vábení – Mírové náměstí: Timbre Music (15.30), The Beatles revival (17 h), Žlutý Pes (18.30), Kern (20 h), Xindl X (22.30). Pěší zóna - Pouliční divadlo na rohu ulic Pražská x Jakoubkova ulice (Rossmann, 15 – 20). Rybalkova ulice: Slide – jízda na mokré skluzavce od 9 do 20 hod. Amfiteátr na výstavišti: Folk + country scéna: Honáci (15 h), A Bag of Potatoes (16.30), Děda Stárek - revival Ivana Mládka (18.00), Průvan (19.30), Fleret (22 h). Stromovka - Rocková scéna: Kočkuzblajs (16.30), Schlak (18.00), Wanastovi vjecy revival (19.30), Doctor PP (21 h). Letní cvičiště - Dětská scéna: Hopsík (14 h), Pepe a Pipi - zábavná dětská show v podání klaunů (16 h). Hlavní pavilon výstaviště - Tančírna 1. Republiky: Bonus Orchestr (15 – 18). Výstaviště: Voříškiáda (13 – 16). Veslařský klub Ohře: Trénink posádek závodu dračích lodí (8.30 – 12), poté samotné závody T-Mobile Dračí lodě. Most Veslařů: Slavnostní ohňostroj (21.45).

Oblastní muzeum Louny: SWAP – výměnný bazar. Přineste, co doma překáží nebo odneste, co se vám líbí. Také v neděli. V době provozu muzea.

Úlovice: Úlovice Open Masters 2019 – golf-fotbalový turnaj smíšených dvojic. Trasa turnaj začíná v Úlovicích na návsi, půjde se krásnou přírodou až na Ročov, cestou překonávání překážek. Každá dvojice musí mít vlastní fotbalový míč. Vyhlášení v šipkovém klubu Karakal na Ročově včetně občerstvení a muziky. Od 13 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířená prohlídka technologie mletí žita obohacena o ukázku Křižíkovy rozvodnice. Vernerův mlýn otevřen v sobotu a neděli od 12.30 do 17.30 hod. Prohlídka od 15 hod.

Galerie města Loun: Komentovaná prohlídka výstavy Vuk Zörner – Krajina, kostel, figura. Od 18 hod.

Touchovice: Pouťová zábava, hraje Mini Band. Od 20 hod.

NEDĚLE 11. SRPNA

Oblastní muzeum Louny: Šití panenek a dalších hraček - Zajímavý workshop v rámci výstavy Panenky, vstupné 40 Kč a snížené 20 Kč. Od 10 do 17 hodin.

Židovský hřbitov Hřivčice: Den židovských památek – navštivte židovskou památku Židovský hřbitov u Hřivčic. Komentovaná prohlídka od 13 do 14 hod.

Oblastní muzeum Louny: Den židovských památek – komentovaná prohlídka po židovském hřbitově v Lounech, kterým vás provede historik Martin Vostřel. V tento den je navíc zdarma vstup na výstavu Osudy židovských rodin na Lounsku v muzeu. Přijít můžete i na výstavu věnovanou hřivčickému hřbitovu v Obřadní síni u židovského hřbitova v Lounech, která bude otevřena od 10 do 17 hodin. Od 14 hod.

Touchovice: Pouť – hraje L-Modus, zahájení moderátorem (14.15), ukázka tanců Fénix Louny, Vladimír Špáňa - dovednosti jezdce na koni, Míša Nosková (15.05), Vlastimil Harapes vyzve k tanci (15.45).

Vernerův mlýn Brloh: Přednáška Dějiny mlynářství. Od 15 hod.

Tvrz Divice Letní scéna: Poprask na laguně - Temperament, rvačky, pračky, hádky, rozchody a usmiřování – to vše ve slavné klasické komedii ze slunné Itálie. Vstupné 499 Kč - 1 200 Kč. Od 20 hod.  

PODBOŘANSKO

PÁTEK 9. SRPNA

Podbořany náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hodin.

SOBOTA 10. SRPNA

Podbořany: Rybářské závody mikroregionu Podbořansko – soutěž 4členných týmů členských obcí v chytání ryb na nádrži u hasičárny, vyhlášení ve 13 hodin v areálu městského koupaliště. Od 9 hodin.

Zámek Valeč: Za motýly a vzácnou květenou na Valečské lemy - fyzicky nenáročná exkurze na jedny z nejhezčích a nejzachovalejších suchých trávníků v Doupovských horách. Za hezkého počasí zde očekávám přes 25 druhů denních motýlů.” Motýli budou nejen k vidění z dálky, ale účastníci si je budou moci prohlédnout přímo v ruce či zkusit samy ulovit. Od 10 hod.

Letní kino a amfiteatr Kryry: Kryrský Krák - Open air festival v letním kině – Johny NoCash folk rock Plzeň, Najust - punk rock Libočany, Kiks - bigbeat Kačice, Filip Šimandl - folk rock Kryry, Ovečky a ostatní - Punk rock Most. Stanové městečko, možnost stanování na louce vedle kina. Vstup 100 Kč. Od 17 hodin.

NEDĚLE 11. SRPNA

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Podbořany kdysi a dnes – Laurencia Helásková vystavuje své fotografie. Do 31. srpna. Od 13 do 16 hodin.

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video