V MOL Cupu Louny nepokračují. V sobotu začíná divizní sezona

Lucie Steklá 2019-08-10 07:54:00

Do nové sezony vstoupily Louny domácím zápasem proti týmu Brandýs nad Labem v rámci předkola MOL Cupu. Generálka na divizní sezonu se však domácím nepovedla a soupeři, který je současně jedním z týmů divize B, Louny podlehly 0:2.

 První poločas začali domácí lépe. Hned v první minutě se dostaly Louny do dvou dobrých příležitostí, bohužel ani jednu nevyužily. To hosté hned svou první šanci proměnili. Po výborně zahraném rohu od Voženílka se hlavou prosadil Šmejkal. V 15. minutě se zranil hráč hostí Šašek, když po souboji s domácím útočníkem spadl a ošklivě si zranil levou ruku. Po menší pauze, kterou si vyžádalo ošetření a přivolání záchranné služby, zápas pokračoval. Domácí fotbalisté sice drželi míč na svých kopačkách po většinu času, ale šance si nevytvářeli. Za zmínku stojí hlavička po rohovém kopu, která ale skončila vysoko nad brankou hostí. Druhý poločas vypadal velmi podobně jako ten první. Domácí drželi míč na svých kopačkách a hosté se snažili vyrážet do rychlých protiútoků. Deset minut před koncem nacentroval do vápna brandýský Zmeškal, kde se Šmejkal dostal ke hlavičce, kterou zablokovala rukou domácí nová posila Pavel Besta. Následoval pokutový kop, který bezpečně proměnil Baloun a zvýšil na 2:0 pro hosty. Louny tak v MOL Cupu končí. Vítěz utkání Brandýs se v dalším kole potká s týmem druholigového Ústí nad Labem. "V naší sestavě se poprvé objevil na pozici stopera velmi zkušený Pavel Besta, hráč s mnoha ligovými starty a zkušenostmi ze zahraničních lig.  Do zápasu jsme měli skvělý vstup, ale ani Marčaník ani Nykl své stoprocentní příležitosti neproměnili. A platilo - nedáš,dostaneš, o pár minut později hosté z rohu šli do vedení. Během posledních dvou střetnutí jsme tak dostali tři góly z rohu, a to díky opakovanému neplnění osobních úkolů a nesoustředěnosti. Ve zbytku poločasu si už soupeř další šanci nevytvořil. Tu naši další měl na hlavě Nykl, ale technicky ji dobře neřešil. Měli jsme míč častěji v držení, ale nebezpeční jsme být nedokázali. Hráli jsme pomalu,bez nápadu, zkušení hráči soupeře s takovou hrou neměli problémy. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, měli jsme i většinovou územní převahu. Problémem ale pro nás přesto zůstalo, jak se dostal do brankových příležitostí. Chyběla nám totiž nadále rychlost v kombinací a také větší důraz. Zápas rozhodla nešťastná ruka ve vápně nového hráče Besty, penaltu hosté bezpečně proměnili. Máme v mužstvu dost nových hráčů, ale to neomlouvá, že hosté postoupili po právu. Byli nejenom herně vyzrálejší, ale hlavně efektivní," řekl k utkání trenér Loun Zdeněk Kudela. 


Branky: 7. Šmejkal, 82. (PK) Baloun. Rozhodčí: Starý - Toman, Nedvěd. Diváci: 200. ŽK: Besta - J. Stross, Pechač. ČK: 87. J. Stross.

Fotbalový klub SEKO Louny: Patrovský - Vokurka, Besta, Fiřt, Minařík (88. Kafka), Suchý, Zícha, Trup, Nykl (64. Matkovič), Zerner, Marčaník (46. Jaroš). FK Brandýs nad Labem: Bodlák - Reichert (74. Pechač), Šašek (17. Klíma), Baloun (c), Voženílek - J. Stross - Dosoudil, Kovařík, Šmejkal, Vostárek (86. Komárek) - Zmeškal. Trenér: M. Zamazal.

Tuto sobotu (10. srpna) lounským fotbalistům začíná divizní sezona. V prvním utkání zajíždí na trávník Českého Brodu. První domácí utkání nové sezonu odehrají Louny v neděli 18. srpna proti Ostrovu nad Ohří. Domácí utkání se budou hrát na devadesát devět procent na hřišti Městského stadionu Louny, kde probíhá rekonstrukce zázemí. Hřiště je oploceno, ke stavbě je přístup zamezen. Utkání začíná v 17 hodin. 



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video