Distributoři drog odhaleni

Lucie Steklá 2019-08-14 09:36:00

Louny (lus) Až pět let vězení hrozí mužům ve věku 25 a 53 let, kteří na Lounsku distribuovali marihuanu a pervitin.

„Kriminalisté zjistili, že tito výtečníci měli po dobu jednoho roku, od července 2018 do července 2019, distribuovat na Lounsku marihuanu i pervitin. Při domovních prohlídkách nalezli policisté jak vzrostlé rostliny konopí, tak i sáčky s rostlinným materiálem. Objevili sáčky s krystalickou látkou nebo materiál, který je potřebný pro výrobu nebo distribuci drog,“ uvedla mluvčí lounské policie Irena Pilařová s tím, že se jednalo například o váhy, hnojiva nebo zápisníky se jmény a částkami peněz. To že prodávali drogy, kriminalistům obvinění muži nijak nezapírali.  

Ve výslechu uvedli, že sami drogy berou a tak si je obstarávali hlavně pro sebe. Mladší z dvojice uvedl, že prodával pervitin i marihuanu hlavně proto, aby měl peníze na další nákup. „Drogy měli muži prodávat nebo poskytovat zdarma jak po společné domluvě, tak i samostatně. I když měli páchat trestnou činnost společným jednáním, tedy spolupachatelstvím, soud je bude posuzovat tak, jako by trestný čin spáchal každý sám,“ dodala mluvčí. Kriminalisté mužům sdělili obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy ve formě spolupachatelství.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video