Závody u vody utužovaly svazek

Alla Želinská 2019-08-14 17:41:00

Další společnou teambuildingovou akci mají za sebou zástupci měst a obcí mikroregionu Podbořanska – Svazku obcí Podbořansko (SOP). V sobotu 10. srpna se utkali v rybářských závodech na nádrži u hasičské zbrojnice v Podbořanech. I letos panovala milá doslova rodinná atmosféra s přátelským pošťuchováním, smyslem pro humor a legraci. Ač místy poprchávalo, akce se nakonec vydařila ke všeobecné spokojenosti a bez větší úhony.

Letošních závodů se zúčastnily čtyřčlenné týmy Podbořan, Vroutku, Kryr, Nepomyšle, Lubence a Petrohradu. „V době dovolených se dala očekávat menší účast, ale i tak jsme si to skvěle užili. Všem účastníkům, organizátorům z řad podbořanských hasičů a cateringu Petra Ulkeho děkujeme,“ řekla tajemnice SOP Monika Kuthanová z Vroutku, která tuto funkci zastává od ledna letošního roku. Na rybářské závody dorazila spolu s manželem a dcerou Anetkou, i s dalšími Vrouteckými – starostou Jaromírem Kubelkou a jeho manželkou Šárkou.

Také např. v podbořanském týmu byla rodinná dvojice – otec a syn – Josef a Lukáš Svobodovi; zástupce týmu Kryr starosta Miroslav Brda na závody vzal i svoji manželku a její prozíravě zabalená růžová pláštěnka mu také u vody v náhlém deštíku skvěle posloužila. (A nebýt jí, neodvezl by si pan starosta domů zábavnou cenu za nejlepší rybářský ohoz „růžovku“ – obrovského nafukovacího růžového plameňáka.)

A jak to celé dopadlo podle nachytaných bodů a vyhlášení podbořanským starostou (a jedním z rozhodčích) Radkem Reindlem?   „Byly to velice náročné rybářské závody. Obdivuji každého z vás, protože to, co jsme dneska viděli, to už jsme dlouho neviděli!“ vesele zahájil vyhlašování v altánu pod přístřeškem v areálu koupaliště, kam se všichni po závodech přesunuli. A vyzdvihl zábavná „nej“ sobotního klání: „Například Kubelka z Vroutku chytil akát o délce 21 metrů, vyhlásíme i nejlepší rybářský ohoz zvaný růžovka...“ Pak se už šlo na vyhlášení výsledků závodů.  

Na 6. místě se 7 body jsou Kryry, na 5. místě s 8 body Nepomyšl, bramborové 4. místo si vychytal Vroutek se 45 body, 3. místo vybojoval tým Lubence (75 bodů), 2. místo patří Podbořanům – 163 body a 1. místo bral Petrohrad – 220 bodů. Mezi jednotlivci se na stupně vítězů probojovali: 1. Jitka Dondová, která se na závody vybavila udičkou z čerstvě uříznutého prutu, místo vlasce provázek, olůvko nahradil magnet, háček z vánočních ozdob a krmení želé červíci a „na to všechno“ chytila 5 kaprů a 2 karase, 2. Lukáš Svoboda s úlovkem 2 pořádných kaprů a 3. Ondřej Holý z Lubence, který měl štěstí na 1 kapra a 2 malé karase.

Zatímco chlapi to vzali vážně a zodpovědně, petrohradská starostka od začátku vše pojala v zábavném duchu. Vzhledem k absenci nebo zaneprázdněností kolegů z Petrohradů v době dovolených, prázdninových výletů a žní na tuto akci vyrazila sama, a rozhodla se to soupeřům natřít. „Asi se jim zželelo mého odhodlání a tak mi přidělili dva rybáře Pavla a Honzu. Ti byli přesvědčeni, že musíme vyhrát. Opravdový prut tak přistál v ruce u mě a první ryba na sebe nedala dlouho čekat. Těch ryb jsme vylovili mnoho… a jako bonus pro rozhodčí byly ještě moje plastové rybičky. Museli uznat, že lepší úlovek nikdo neměl,“ komentovala úspěch svůj i svého „vypůjčeného“ týmu Jitka Dondová. Ti ostatní, někteří i opravdoví rybáři, byli podle ní také skvělí. „A určitě vědí, že já je u rybníka ohrozit nemůžu,“ smála se Jitka Dondová.

A kde a o čem budou další svazkové závody? „Určitě budeme plánovat další, ale na tom se musíme domluvit se všemi na radě SOP, která je plánovaná na 10. září,“ předeslala Monika Kuthanová. 

(foto: Radek Reindl, Alla Želinská)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video