Pouliční umění každý pátek

Hedvika Mašková 2019-08-16 11:00:00

Akci ,,Busking v podloubí – hudba ulice“, kterou v centru města pravidelně organizuje Žatecký okrašlovací kolektiv, si již získala své pravidelné návštěvníky a příznivce. Pro velký úspěch se konal ,,busking“ hned tři pátky po sobě. Do živé hudby se přišli zaposlouchat opět desítky místních občanů.

Předminulý pátek se prezentace ujal multižánrový klavírista Tomáš Impellizzeri a mladý kytarista Miroslav Čermák. Překvapením podvečera pak byla pro příchozí Lucie Kolmanová, která v žatecké ZUŠ vede orchestr The Little bit Band. Předminulý pátek za doprovodu Tomáše Impellizzeriho (na fotografii) zapěla například písně z dílny velikánů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra. 

Minulý pátek 9. srpna zahrály kytary, pozoun, flétna, bicí a zazpívaly dvě zpěvačky. Podvečer v podloubí byl skutečně pestrý. Představil se Jan Kranda se zpěvačkou a Duo Ramon.

V pátečních nabídkách nebyla jen skvělá prezentace účinkujících, ale také napečené dobroty, káva a drinky z blízké kavárny. Další, v pořadí již osmý, busking se pořádá již tento pátek 16. srpna opět od 16 hodin v historickém podloubí, kde dříve sídlila spořitelna. Do Žatce dorazí přespolní ,,buskeři“ Václav Moldan z Prahy a ,,Asi 20?!“ z Klášterce. 

Během pátečního buskingu proběhne v prostorách bývalé spořitelny vernisáž výstavy ,,Žatecké domy očima studentů" Fakulty architektury ČVUT. Na výstavě se představí projekty zpracované na akademické půdě mezi léty 2013 až 2018.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video