Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-08-16 08:02:00

Hudba v podloubí, vernisáž na náměstí, den otevřených dveří na Macerce, archeoexkurze, farmářské trhy, letní slavnosti, svěcení zvonů a Poutníci, koncert v kapli, mejdan na Růži, večerní zámecký park - opět vás zveme za kulturou a zábavou!

ŽATECKO

PÁTEK 16. SRPNA

Letní kino Žatec: Hodinářův učeň – pohádka. Ve 21 hod.

Žatec, v podloubí před kavárnou Ramon: Busking v podloubí - hudba ulice #8. Tentokrát vystoupí přespolní buskeři: Václav Moldan pop/rock z Prahy a Asi 20?! pop/rock/folk z Klášterce. Od 16 hod.  

Žatec, náměstí Svobody: Vernisáž výstavy Žatecké domy očima studentů fakulty architektury ČVUT - zahájení výstavy studentských architektonických projektů z žateckého historického centra a dále vize pro sušárnu chmele Franz a Mina Hassmann v Trnovanech a barokní sýpku ve Stekníku. Od 17 hod.

Liběšice u Žatce: Koncert duchovní hudby – účinkuje soubor historických hudebních nástrojů Musica da Chiesa - P. Jaroslav Konečný, Tomáš Najbrt., v kostele sv. Martina a Navštívení Panny Marie. Od 18 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Duo Sound. Od 21 hod.

SOBOTA 17. SRPNA

Letní kino Žatec: Tenkrát v Hollywoodu – film režiséra Quentina Tarantina. Ve 21 hod.

Žatec, venkovní posilovna u Slavoje: Street Hard Workout Battle Žatec 2019 - 5. ročník soutěže, který pořádá Street Hard Workers – registrace od 12 hodin (zdarma), soutěž ve Freestyle dle váhových kategorií. Pro svůj free style můžete využít zem, hrazdu, bradla. Od 13 hod.

Letiště Žatec – Macerka: Den otevřených dveří na žateckém letišti Macerka – prohlídka letadel a jiných strojů, zajímavosti, ukázky modelářské činnosti, možnost seznamovacího letu, drobné občerstvení. Od 10 do 15 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Ametyst. Od 21 hod.

NEDĚLE 18. SRPNA

Letní kino Žatec: Spider-Man: Daleko od domova. Ve 21 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 16. SRPNA

Kino Svět Louny: Toy Story 4: Příběh hraček. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Hodinářův učeň - Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Tenkrát v Hollywoodu – Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Noční můry z temnot – horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Psí veličenstvo – animovaná komedie. V 19 hod.

Louny – Praha: Okolí Prahy - Divoká Šárka - trasa A - 12 km: Dolní Liboc - soutěska Džbán - Dívčí skok - Nebušice - Jenerálka - Matěj , Trasa B - 6 km: Dolní Liboc - soutěska Džbán - Dívčí skok – Jenerálka. Odjezd z AN Louny v 8:25 hodin.  

Peruc, Kaple M. J. Husa: Koncert pěveckého sboru Rimon - koncert židovských písní s následnou besedou se studentkou judaistiky Annou Krausovou o židovských rodinách, které žily na Peruci před holocaustem. V 17 hod.

Louny Roubenka: Martin Jáchym & The Common Sense - večer world music-blues s kapelou z města Jirkov. Od 19 hod.

SOBOTA 17. SRPNA

Kino Svět Louny: Toy Story 4: Příběh hraček – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Lví král - 2D v originál znění s českými titulky v ATMOS. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Teroristka – Příběh učitelky v důchodu, která celý život učila žáky, že základem všeho je slušnost a násilí nic neřeší. Jenže zjistí, že přesně na to gauneři spoléhají. V 17.30 hod..

Louny Mírové náměstí: Lounské farmářské trhy - Sýry z Létající kozy na Lounském náměstí. Od 8 do 12 hodin.

Střelnice Chlum Louny: Memoriál Otakara Jaroše – 40. ročník, souboje dvojic VPs, VRs. Od 9 hod.

Břvany, u místního koupaliště: Břvanské 4. Letní slavnosti - bohatý kulturní program pro děti i dospělé, od 20 hodin taneční zábava – hraje skupina Reflex, v noci show plná ohně. Od 14 hodin.

Šenk zámku Nový Hrad, Jimlín: Hard rock večer v zámeckém šenku - hraje skupina Ace (Louny). Vstupné dobrovolné. Od 20 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Posezení u ohně - s opékáním špekáčků. Od 16 do 20 hodin.

Černčice, u Bažantnice: Oslavy 665 let od první písemné zmínky o obci Černčice a 120 let SDH Černčice - průvod (10 h), vystoupení mažoretek (11), Lounská třináctka (12-14.30), kapela Průvan (15-16, 17.30 – 18.30), dřevorubecká show (16-17.30), zábava, hraje Vitamin (20), ohňostroj (22 h). Od 10 hod.

NEDĚLE 18. SRPNA

Obora u Loun, hasičárna: Hard rock večer - večer přitvrdí hard rocková skupina Ace (Louny). Vstup 40 Kč. Od 20 hod.

Horní Ročov, kostel Narození P. Marie: Tři malíři - pouťová prodejní výstava obrazů Tři malíři – Václav Filip, Jan Mária Valt a David Wojkovicz – zve Spolek pro obnovu Ročova a okolí. Od 9 do 16 hod.

Dolní Ročov, kostel Nanebevzetí Panny Marie: Poutní mše - zpívá chrámový sbor, následuje svátostné požehnání od 14 hod. Z Loun vyjíždí tam i zpět na mši autobus, odjezd v 9 hod. od Žatecké brány, se zastávkami Osvoboditelů, Na Foukalce a domov pro seniory. Od 10 hod.

Louny – Dolní Ročov: Farní pouť - pro účastníky poutě v Dolním Ročově bude přistaven autobus u Žatecké brány. Odjezd v 9 hod, odjezd zpět po 12. hodině. Místa odjezdů: Žatecké brána, Osvoboditelů, Na Foukalce - u žel. přejezdu, Domov pro seniory.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířená prohlídka - Prohlídka trasy technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Vstupné 120 Kč / 100 Kč. Od 15 hod.

Peruc, usedlost Za Dubem: Přednáška Václava Havlíka: Ukrajina - povídání o cestě po Ukrajině obytným autem – přijďte pobýt a poslechnout. Od 17 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 16. SRPNA

Podbořany náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hodin.

Letní kino Podbořany: Teroristka – černá komedie s Ivou Janžurovou v hlavní roli. Ve 21 hod.

DDM Podbořany: Hry, soutěže a spontánní činnosti o prázdninách. Každý všední den od 7.30 do 16 hodin.

Music club Bílá Růže Podbořany: Další mejdan za podpory Jameson panáků a stylových brýlí – za mixem DJ A75 (Ondřej Žakovec). Od 22 hod.

SOBOTA 17. SRPNA

Nepomyšl: Za nálezy na Vlčí horu - archeoexkurzi pořádá projekt Místa zblízka, provází archeolog Vojtěch Peksa a botanik Jan Šturma. Osmikilometrová procházka s možností využít autobus. Trasa začíná v Nepomyšli na náměstí (13 hod), Podbořany u Národního domu (13.20), Vroutek náměstí (13.40), Kryry náměstí (13.50), Bílenec u autobusové zastávky (14 h). Zdarma. Od 13 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Večerní komentovaná procházka zámeckým parkem - přijďte si užít kouzlo jednoho z nejstarších krajinářských parků po setmění včetně návštěvy osvětleného Novogotického templu. Vstupné 120 Kč, snížené 80 Kč. Od 20 hod.

NEDĚLE 18. SRPNA

Libyně, kostel sv. Jiljí: Svěcení zvonů a kapela Poutníci – nové zvony vysvětí kněz P. Richard Polák, od 16 hodin koncert kapely Poutníci. Občerstvení zajištěno, vstupné dobrovolné. Od 15 hodin.

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video