Den otevřených dveří na letišti ,,Macerka"

Hedvika Mašková 2019-08-23 14:00:00

Letecký klub Žatec pozval všechny zájemce o létání na letiště ,,Macerka“. Ti měli možnost vstoupit do hangáru leteckého klubu, prohlédnout si letadla i jiné létající stroje a dozvědět se mnoho zajímavostí o historii klubu.

,,Smysl je v tom dostat do klubu nové zájemce. Ti, co dorazili, se seznámili s letectvím všeobecně – jak se k němu dostanou, co to obnáší atd. Mohli si i vyzkoušet let s pilotem, během něhož dostali instrukce o tom, jak se letadlo ovládá, jak naviguje, řídí a proč vůbec letí – zákony fyziky a termiky,“ popsal první ročník akce dne otevřených dveří na letišti ,,Macerka“ předseda klubu Jiří Kettner.

Návštěvníci a zájemci si mohli vyzkoušet let, k němuž bylo dispozici všech pět klubových letadel a tři rogala. K dispozici bylo i občerstvení a představili se rovněž modeláři, které se svými modely také vyrazili do vzduchu. Zájemci se mohli pročítat propagačními materiály, časopisy s leteckou tématikou, průvodci a jako suvenýr si odnést klubovou samolepku.

,,V klubu máme 31 členů, ale povětšinou starších. Zájemce jsme také seznámili s tím, co obnáší získat pilotní průkaz. Pak už si stačí koupit jen letadlo. Ty se dnes dají sehnat i bazarově. Je to jako s auty. Rogalo například vyjde na tři čtvrtě milionu. Letité letadlo pořídíte třeba za 200 tisíc, nové luxusní letadlo i za 3,5 milionu,“ popsal na závěr Jiří Kettner.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video