S nepříznivým osudem bojuje Michal Pallag na atletických kolbištích

Iveta Drlíková 2019-08-25 10:12:00

Letošní třicátník Michal Pallag ze Žatce se nominoval na Mistrovství světa hendikepovaných sportovců, které v listopadu proběhne v Dubaji. Jeho bojovné srdce bije především pro technické atletické disciplíny, pro hod koulí a diskem. O jeho úspěších svědčí medaile a diplomy, které už doma má. A to nejenom z Česka, ale také z Německa, Itálie, Polska a Spojených Arabských Emirátů. Michal je několikanásobným mistrem republiky. Tituly získal v roce 2016, 2017, 2018 a 2019. V únoru reprezentoval svoji vlast na mezinárodních závodech Faza World Para Atletics v Dubaji, kde byl druhý a třetí ve vrhu koulí a hodu diskem a ve své kategorii pokořil národní rekordy. V současné době se připravuje na další domácí závody v Bílině, Pardubicích, Olomouci a Stříbře a již dva roky pracuje jako asistent v žateckém domově pro osoby se zdravotním postižením Kamarád – LORM.

„Vzhledem k tomu, že v Žatci není žádný atletický klub tělesně postižených sportovců, cvičím a připravuji se většinu času sám. Jen občas zajedu do Prahy za trenérem svého klubu na konzultaci ohledně tréninku. Pravidelně cvičím také doma, v posilovně a chodím na stadion Mládí, kde mi klub AK Žatec umožnil trénovat vrh koulí,“ říká Michal Pallag.

Michal je skromný, nerad na sebe strhává pozornost, snad jenom kvalitními výkony na atletickém kolbišti. Na jeho dlouhodobé úspěchy nás tak musela upozornit jeho maminka Marie, která na svého syna může být právem hrdá. Ještě jako zdravý kluk začínal Michal Pallag v žateckém oddílu s plaváním, kde měl dobré výsledky. Bohužel v roce 2001 prodělal těžkou operaci mozku a po ní zůstal v 11 letech ochrnutý na pravou polovinu těla. V lázních Teplice se stal členem TJ Zdravotně postižených NOLA Teplice, a od té doby zkoušel několik sportů, které by mu vyhovovaly. Nakonec si vybral a zůstal u vrhu koulí a hodu diskem. Nyní působí v klubu Spastic Handicap v Praze.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video