Slalomářka Lucie Nesnídalová vybojovala stříbro na mistrovství světa

Iveta Drlíková 2019-08-26 13:14:00

Během tří let, kdy žatecká kajakářka Lucie Nesnídalová závodí v juniorské kategorii, se pokaždé dokázala nominovat na mistrovství světa, kde hned při svém premiérovém startu v roce 2017 vybojovala ve vodním slalomu individuální bronz. Letos si ze šampionátu veze stříbrnou medaili ze závodu tříčlenných hlídek a šestou příčku z individuálního startu. I díky výkonům této sedmnáctileté studentky žateckého gymnázia byl nedávno ukončený světový šampionát pro naši výpravu nadmíru úspěšný. V konkurenci soupeřů ze 47 zemí dokázali mladí čeští reprezentanti vybojovat na Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let, které probíhalo od 16. do 21. července v polském Krakowě, celkem 18 medailí, z toho pět titulů mistrů světa.

Lucie Nesnídalová, členka TJ Loko Žatec, se po mistrovství světa vrátila domů sice jen na skok, přesto jsme ji stihli krátce vyzpovídat.

Jste aktuálně šestá nejlepší vodní slalomářka na světě v kategorii juniorek. Převažuje radost nebo zklamání, že jste nezískala individuální medaili jako před dvěma lety?

Jsem velice spokojená s výkonem, který jsem předvedla. Převažuje radost a spokojenost z celého závodu. Trošku mě mrzí, že to na medaili nestačilo, ale mám před sebou ještě jeden rok v juniorské kategorii, tak se to třeba povede.

Popište svoji cestu do finálové desítky?

Vše začalo velice vydřenou jízdou ve kvalifikaci. Na startu jsem se cítila velmi dobře připravená a věřila jsem v dobrý výsledek. Jízda se mi opravdu povedla, jela jsem čistě a bylo z toho druhé místo.

Dále mě čekalo semifinále, ve kterém jsem se necítila úplně ve své kůži. Nervozita lehce stoupala, a to se také potvrdilo i v jízdě, ve které jsem dojela na sedmém místě. Nevyvarovala jsem se i jednoho ťuku, který mě stál lepší umístění. Nicméně jsem tak ale měla výbornou startovní pozici do finále. Ve finále je deset lodí a startuje se od nejhorších ze semifinále, takže jsem startovala jako čtvrtá.

Jak probíhalo finále, co vás připravilo o stupně vítězů?

Finálová jízda byla průměrná. Jela jsem čistě, což byl základ úspěchu. Bohužel jsem podjela jednu protivodu a ztratila jsem tam pár sekund. Což následně stačilo na šesté místo. Konkurence byla vysoká a holky ve finále jezdily opravdu dobře, v mé jízdě chybělo více risku a těsnějších průjezdů.

Měli jste v Krakowě dostatečný čas seznámit se s mistrovskou tratí a jaká byla?

Do Krakowa jsme přijeli týden před závody. Bohužel nebylo moc času dobře si vodu osahat a natrénovat. Nicméně se mi trať líbí a ráda se do Krakowa budu vracet.

Jak hodnotíte svoje vystoupení na letošním evropském i světovém šampionátu. Kde se vám jelo třeba i pocitově lépe?

Oba závody hodnotím velice kladně. Od loňského roku jsem se zlepšila a na vodě se cítím o něco lépe. Ovšem celé měsíční sou-středění před mistrovstvím Evropy a světa bylo opravdu náročné. Velkou roli na závodech hrála psychika, se kterou již umím lépe pracovat. Se závody jsem opravdu spokojená. Ani v jedné jízdě z obou závodů jsem neopustila top deset nejlepších závodnic, což beru také jako menší úspěch. Lépe se mi asi závodilo v Liptovském Mikuláši. Tam jsme závodili dříve, možná to byl důvod lepšího fyzického i psychického vypětí.

Vrcholné závody sezóny máte za sebou. Byl už čas na týmové oslavy?

Ano, s týmem jsme hned po závodech všechny medaile oslavili. Jsem moc ráda, že jsem i já mohla do sbírky přidat své dva cenné kovy.

Co vás čeká v nejbližší době?

Momentálně se balím a odjíždím do bratislavského Čunova na mezinárodní závody. Poté se chystáme s žateckým oddílem na soustředění do německého Augsburgu. Ještě mě čekají poslední dva závody Českého poháru na Lipně. Poté MČR juniorů a poslední Český pohár juniorů u nás v Čechách. A také doufám, že se stihne i nějaká dovolená s rodiči.

Lucie, děkuji za odpovědi a přeji hodně dalších úspěchů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video