Děti si užívaly Den her v muzejní zahradě

Hedvika Mašková 2019-08-29 14:00:00

Den her v muzejní zahradě. Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci připravilo pro rodiny s dětmi zpestření prázdninových dnů – Den her v muzejní zahradě. Na malé i velké návštěvníky čekala v exteriérech muzea například výroba mýdel, cvrnkání kuliček, navlékání korálků nebo chůze na chůdách.

,,Několikrát po sobě jsme pořádali akci ,,Den v pravěku“ a letos jsme se rozhodli pro změnu. Jde o akci v zahradě. Ročníků už je několik, ale poprvé letos jsme návštěvníkům nabídli čistě jen hry, ať už starší nebo současné. Chtěli jsme, aby se děti zabavily pestrými hrami – pohybovými, motorickými, nebo aby si vytvořily a odnesly něco voňavého. Eventuálně, aby si třeba vyzkoušely, jak se dělá máslo nebo šlehačka. A to, co nemají možnost běžně vidět,“ vysvětlila důvod konání akce v zahradě ředitelka muzea Radmila Holodňáková.

Den her v muzejní zahradě. Pokračování ze strany 1. Jak jsou šikovné, si děti mohly vyzkoušet celkem na deseti stanovištích, které byly úměrně rozdělené podle jejich věku. Ty nejmenší si mohly stavět hrad z kostek nebo bábovičky na písku. Pak už jen záleželo, na co si kdo troufne.

,,Mohou u nás vyrábět loutky, skládat origami, přišívat knoflíky – znalost, kterou neumí, ale kolikrát ji potřebují, navlékají korálky, mohou si zahrát stolní hry nebo kuličky, které se dneska již nehrají. Máme i sportovní, výkonnostní, dovednostní stanoviště, kde si mohou troufnout na chůdy nebo projít slalom s míčkem na lžičce,“ pokračovala v popisu Radmila Holodňáková a nadto doplnila: ,,Výrobu mýdel nám pak zajišťuje farma rodiny Šťastných z Radíčevsi. Děti si mohou vyrobit vlastní mýdlíčko a odnést si ho domů. Zároveň zjistí, jak se vyrábí. Není to totiž jen tak, jako když si pro něj zajdou do supermarketu.“

Od tabletů a mobilů dnešní děti odtrhly také další hry, které hrávali jejich rodiče a prarodiče, jako například skákání přes gumu, točení káčou nebo skákání panáka. Po celý den bylo v zahradě muzea zajištěno pro všechny žíznivce a hladovce bohaté občerstvení. 


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video