Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-08-30 10:58:00

Dům 2019, rozloučení s prázdninami, busking v podloubí, Stebenské divadelní léto, Blatenské hry bez hranic, letní promítání, Hradozámecká noc - kulturní nabídka posledního prázdninového víkendu.

ŽATECKO

PÁTEK 30. SRPNA

Letní kino Žatec: Angry Birds ve filmu 2 – animovaný rodinný film. Ve 21 hod.

Žatec, nám. svobody: Mladé perspektivní ryby - hudba v podloubí. Od 16 hod.

SOBOTA 31. SRPNA

Zámek Stekník: Hradozámecká noc - Noční kostýmované prohlídky zámku. Procházka zámeckými komnatami v atmosféře rozsvícených lustrů a lamp. Začátky jednotlivých prohlídek budou v 18, 19, 20, 21 a 22 hodin.  

Žiželice, sportovní areál: Rozloučení s prázdninami - soutěže, opékání buřtů, pořádají maminky ze Žiželic. Od 17 hodin.

NEDĚLE 1. ZÁŘÍ

Muzeum, Křížova vila, Stará papírna: Otevřeno od 13 do 17 hodin.

LOUNSKO

PÁTEK 30. SRPNA

Kino Svět Louny: Přes prsty – premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 17.30 a 20 hod.

Angry Birds ve filmu 2 – 3D animovaný. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Krvavá nevěsta – horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Výstaviště Louny: Dům 2019 - 26. ročník všeobecné stavební výstavy – stavební materiály, rodinné domy na klíč, chalupy, rekreační chaty a altány atd., doprovodný program, občerstvení. Také v sobotu a neděli. Od 9 do 17 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Kulturní šmitec - Rázná tečka za kulturním létem – Konvrzek + Kalivoda, Ústaf Voiceband Brno, Yamabushi, Koonda Holaa, Anatol Svahilec. Od 17 hod.

Zahrada Dělnického domu: Ženy v běhu - letní promítání (za špatného počasí na sále). Od 21.30 hod.

SOBOTA 31. SRPNA

Kino Svět Louny: Toy Story 4: Příběh hraček – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Lví král – 3D. Také v neděli. Ve 13 hod.

Louny, Mírové náměstí: Lounské farmářské trhy - nabídka a prodej čerstvé zeleniny, ovoce, rostlin, potravin a produktů přednostně z Loun a okolí. Od 8 do 12 hod.

Archeoskanzen Březno u Loun: Labutí píseň prázdnin - výroba pravěké hry, bubnování s Jirkou Adamem, čarování s Kořínkem. Od 10 do 17 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířená prohlídka trasy technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Od 15 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Hudební festival swingu a evergreenů - 8. ročník na zámeckém nádvoří – jako hlavní účinkující vystoupí Felix Slováček ml., Bigband teplické konzervatoře, diriguje Lukáš Čajka a další hosté; dětský koutek, občerstvení. Od 10 do 17 hod.

Galerie U Plazíka Peruc: Moje pohledy – Květoslava Foitová - Vernisáž výstavy fotografií Květoslavy Foitové - Moje pohledy. Výstava bude přístupná o víkendech a svátcích od 10 do 17 hodin do 28. října. Ve 14 hod.

NEDĚLE 1. ZÁŘÍ

Zámek Pátek u Loun: Mše svatá v zámecké kapli - Celebruje Mons. Michael J. Pojezdný, emeritní opat strahovský, na varhany doprovází Martina Podaná a zpěvem Miroslav Sochr. Od 9.30 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 30. SRPNA

Kino Blšany: Příšerákovi – animovaný film. V 18.30 hod.

Vroutek, Myslivna: Rock for Churchill - Open air festival v areálu Myslivny - v pátek skupiny Acute Dose, Yellow Cap, Vypsaná fixa, Gaia Mesiah, Skyline, Tata Bojs, Dub FX, Skindred. V sobotu U-Prag, Ucee, Poletíme?, Horkýže Slíže, United Flavour, Stromboli, J.A.R, Yungblud, Modestep Live, Modeselektor Live. V pátek od 13, v sobotu od 11 hodin.

Koupaliště Krásný Dvůr: Rozloučení s létem - hrají Křižáci, grilované prase, vstup zdarma. Od 20 hodin.

SOBOTA 31. SRPNA

Zámecký park a zámek Krásný Dvůr: Hradozámecká noc - Par force de chiens … aneb lovecká sezóna zahájena. Komentované procházky parkem vycházejí od zámku v 17 a 20 hodin, součástí procházky je vstup do Novogotického templu. Zážitková hra - start mezi 17:30 a 19:30, součástí zážitkové hry je netradiční prohlídka vybraných interiérů zámku. Od 17 hod.

Stebno, mezi kaštany u silážní jámy cestou do Blatna: Odhalení zrestaurované sochy Ecce Homo - Slavnostní odhalení vzácné sochy, hosté kněz Richard Polák, zástupce města Kryr, Ústeckého kraje, nadace OF, sponzorů. V 10 hod.

Stebenské divadelní léto - Divadlo NaOko Chomutov - pohádka pro děti Popelka, podvečerní představení pro dospělé Blesk, Cobblestone (Dlažební kostka) bluegrassová kapela, soutěže pro děti a dospělé, občerstvení. U altánu ve Stebně. Od 14 hod.

Hřiště TJ Blatno: Blatenské hry bez hranic - Soutěže čtyřčlenných družstev (registrace od 13 hodin na hřišti), občerstvení, večer zábava pod širým nebem - hraje Druhá šance. Od 14 hod.

Nepomyšl, u fotbalového hřiště: Turnaj v plážovém volejbale - 8. ročník turnaje O pohár starosty městyse Nepomyšl v plážovém volejbale. Od 9.30 hod.

Taneční zábava pod širým nebem - k tanci a poslechu hraje H3K, občerstvení zajištěno. Od 18 hod.

NEDĚLE 1. ZÁŘÍ

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video