Vinobraní v Jirkově rozdělilo návštěvníky

Soňa Šímová 2019-09-07 12:32:00

JIRKOV (soš) — Nová akce, která poslední srpnový víkend lákala do centra města milovníky vybraných kulinářských lahůdek, dobrého pití a kultury na bujaré veselí s rozmanitým programem, vzbudila mezi lidmi rozporuplné reakce. Tradiční folklor nahradily kolotoče a stánky s nesouvisejícím zbožím. Organizátor navíc nezajistil slibovaný úklid. Našly se ale také kladné ohlasy.

„Město již nadále s organizátorem Tomášem Stávkem spolupracovat nebude,“ shrnula starostka Jirkova Darina Kováčová. „Místo vinobraní se jednalo spíše o loučení s létem, organizátor původní záměr bohužel postupně měnil až do té finální podoby,“ vysvětlila starostka s tím, že předchozí nápad se jí velmi líbil. Na akci dorazily stovky návštěvníků, které roztančily například revivaly skupin Kabát nebo Abba, avizovaná cimbálovka ovšem nedorazila.

„Stánky s občerstvením v postranní ulici a burčák neměly chybu,“ pochvaloval si například David Adam, který na akci dorazil z Chomutova. Opravdový průšvih ovšem přišel po akci, kdy organizátor nezajistil úklid. O ten se poté postaral zastupitel Josef Šebek, který přes facebook svolal dobrovolníky. Spolu pak v neděli odpoledne dali celé náměstí a jeho okolí do pořádku. Večer úklid dokončila sociální firma ONZA, která zajišťuje údržbu města.

„Organizátor nedodržel více věcí, které slíbil, a to včetně úklidu. Město a dobrovolníci pak za něj museli tyto nedostatky suplovat. Těžko ale po panu Stávkovi můžeme chtít nějaké sankce. Akci totiž pořádal bez nároku na honorář. My jsme mu vypomohli pouze s náklady na elektřinu a vodu,“ vyjádřila se k problémům Darina Kováčová. Zároveň také dodala, že akci by chtěla příští rok opakovat. Tentokrát ovšem již ne pod vedením letošního organizátora a rozhodně trochu jinak. „Mělo to svoje chyby, ale byl to první ročník. Na příštím bychom chtěli méně kolotočů a mimo centrum a samozřejmě stánky s tradičním zbožím a víny,“ uzavřela starostka.


Foto: Vladimír Vacula

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video