Společnost Nexen Tire slavnostně otevřela svůj první evropský závod

Hedvika Mašková 2019-09-08 14:00:00

Nová vlna pro budoucnost. V tomto duchu se neslo slavnostní otevření prvního evropského závodu korejského výrobce pneumatik Nexen Tire u Žatce. Události se minulou středu zúčastnily stovky hostů, kteří měli možnost si novou továrnu prohlédnout také zevnitř. Plná výroba by se podle globálního výkonného ředitele měla spustit co nejdříve.

„Uvědomujeme si, jak je důležité být co nejblíže našim zákazníkům a pomáhat plnit jejich obchodní požadavky i potřeby. Vytvořili jsme proto základnu, díky které můžeme reagovat na poptávku klientů ještě promptněji a pružněji,” řekl při slavnostním otevření závodu globální výkonný ředitel Nexen Tire Travis Kang. „Otevření žateckého závodu znamená pro Nexen Tire ve světovém měřítku významné navýšení produkční kapacity a je zásadním milníkem pro rozvoj celého průmyslu,”dodal Kang.

Kromě něj poctil v tento významný okamžik svou návštěvou průmyslovou zónu také zakladatel a předseda představenstva Nexen Tire Kang Byung-Joonga, náměstek ministra průmyslu a obchodu České republiky Petr Očko, hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, starostka Žatce Zdeňka Hamousová i korejský velvyslanec v České republice Moon Seounga-hyun. Moderování ceremonie se ujala Emma Smetana.

Událost byla oslavou dokončení evropské továrny, ale také zkompletování sítě čtyř hlavních globálních celosvětových center Nexenu pro výzkum a vývoj. Společnost od místního centra očekává nejen další posílení v oblasti výzkumu a vývoje, ale také posílení v reakci na rychle se měnící trh i na konkrétní požadavky automobilového průmyslu. Nexen Tire byl zvolen jako dodavatel originálního vybavení pro 24 špičkových výrobců vozidel, jako jsou například Porsche, Volkswagen, Škoda, Jeep, Chrysler, Daimler, Mitsubishi Dodge nebo Renault.

,,Továrna Nexen Tire je nejvýznamnější investicí za posledních deset let. Jde o oboustranně dobrou volbu. Jsme rádi, že se Nexen Tire rozhodl právě pro Českou republiku, která je teď základnou společnosti pro celou Evropu. Uvažovalo se rovněž i o jiných variantách, ale naše republika se nakonec ukázala pro tento typ investice jako nejlepší. Investice pomůže rozvoji celého Ústeckého kraje, který je hospodářsky postižený,“ promluvil během tiskové konference náměstek ministra průmyslu a obchodu Petr Očko.

V rámci slavnostního otevření proběhla rovněž prohlídka nového ,,chytrého“ závodu. Žatecká továrna patří mezi nejmodernější továrny na výrobu pneumatik na světě a je významná především vysokou mírou produktivity i kvality výroby díky zdokonaleným procesům automatizace při práci se základními surovinami, výrobě, kontrole kvality i distribuci.

Továrna Nexen Tire v Žatci byla spuštěna ve zkušebním provozu letos v dubnu. Díky strategické poloze nabízí výbornou dostupnost pro největší evropské odběratele ze zemí jako Německo, Francie nebo Velká Británie.

Do konce tohoto roku by měl závod vyexpedovat až 3 miliony pneumatik. Do roku 2022 očekává Nexen navýšení výrobní kapacity až na 11 milionů kusů pneumatik ročně.

,,Pokles výroby v automobilovém průmyslu jsme zaznamenali. Nejde jen o evropský problém. Se stejným se potýkají také v Číně a Spojených státech. Poptávka po nových autech se snižuje, ale pro Nexen Tire to můžeme brát jako příležitost. Podle mého názoru jsme otevřeli ještě v dobrém čase. V budoucnosti bude hrát roli především technologická vyspělost,“ vyjádřil se k aktuální krizi v automobilovém průmyslu globální výkonný ředitel Nexen Tire Travis Kang a doplnil: ,,Mnohem větší problém nám činí, že je v České republice nízká nezaměstnanost. Pro zaměstnance tedy musíme vytvářet co nejlepší pracovní podmínky a prostředí.“

Dnes Nexen Tire v Žatci zaměstnává přes 850 zaměstnanců z blízkého okolí. V roce 2022 plánuje továrna nabídnout celkově až 1300 pracovních míst. V současné době Nexen Tire urychluje nábor zaměstnanců a pomáhá rozvíjet region nejen díky hospodářskému rozvoji, ale i podpoře projektů spojených s ochranou životního prostředí.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video