Jánošík opět přeborníkem města v tenise

Iveta Drlíková 2019-09-08 08:27:00

Kryštof Jánošík obhájil loňské vítězství ve dvouhře a stal se tak opět „Přeborníkem města Žatec v tenise”. Další titul přidal společně s Martinem Rehákem ve čtyřhře. „Letošní ročník měl vysokou herní úroveň, nejlepší v historii,“ těší ředitele turnaje Lumíra Hantáka.

Další ročník městských přeborů probíhal v areálu Tenisového klubu Žatec uplynulý víkend. Mezi jednotlivci startovalo celkem šestnáct hráčů. Hned v základní skupině se o překvapení postaral třináctiletý Petr Vrána, když porazil zkušeného čtyřicátníka Romana Dvořáka, který přebory vyhrál v roce 2014. V dalším postupu ale mladého borce zastavil další tenisový matador Jiří Karas, vítěz z roku 2017. Vrána s Dvořákem pak ještě společně nastoupili do soutěže deblistů, kde se jim hodně dařilo.

Podle předpokladů se do nedělního finále jednotlivců probojoval Kryštof Jánošík a Marek Koutník (na snímku). Začátek zápasu byl velice vyrovnaný. Oba soupeři se střídali ve vedení. Konec setu ale patřil Janošíkovi, který vyhrál poměrem 7:5. Ve druhém setu bohužel začali Koutníka chytat křeče, a bylo jen otázkou času, kdy zápas skrečuje. To se stalo za stavu 7:5 a 3:0 pro Jánošíka, který se tak znovu stal Přeborníkem města Žatec v tenise mezi jednotlivci pro rok 2019. V zápase o třetí místo zvítězil Jiří Karas nad Jensem Hänelem poměrem 6:1, 6:3.

Kryštof Jánošík se probojoval s Martinem Rehákem i do finále čtyřhry, ve kterém po vyrovnaném souboji porazili Romana Dvořáka s Petrem Vránou 2x 6:4. Na zápas o třetí místo nedošlo, jelikož dvojice Koutník – Barčáková z důvodu Markova zranění k utkání nenastoupila. Třetí tak v letošním ročníku skončili Adam Dvorský s Liborem Haišmanem. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video