Školáci se vrátili do lavic

Lucie Steklá 2019-09-06 09:06:00

Stovky školáků zamířily v pondělí 2. září zpět do školních lavic základních a středních škol. Byli mezi mini také prvňáčkové, které přivítaly všechny základní školy na Lounsku.

V Lenešicích dvacítku žáků první třídy a několik žáků přípravné třídy přivítal již tradičně učitelský sbor na nádvoří prvního stupně. Pro školáky letos vedení školy připravilo další projektový rok, tentokrát s titulem celoškolního projektu Mediální kaleidoskop. Jako motto zvolila škola: „Život je jako hra, dokud hraješ, neprohraješ”, které pronesl youtuber Kovy. Prvňáčky i ostatní žáky školy učitelský sbor přivítal společnou písničkou, poté nové školáky zavolali k sobě, aby se ostatním představili. Poté si školáci a učitelé společně zazpívali a zatancovali a po sdělení potřebných informací se všichni rozešli domů. Zítra se již školáci se-jdou ve svých třídách.

Do prvních tříd v České republice letos nastoupilo necelých 108 tisíc dětí, celkem bude do základních škol v letošním školním roce chodit zhruba 953 a půl tisíce žáků. Střední školy bude navštěvovat kolem 409 tisíc žáků. 

Prvňáčci se do škol těšili

Do třídy 1. A Základní školy J. A. Komenského v Lounech v pondělí 2. září nastoupil Honzík Pelc ze Hřivic. 

Malotřídku v Základní škole Domoušice od pondělí navštěvuje Nikolka Houšková. Do první třídy si pořídila aktovku se vzorem motýlů.

Letošním prvňáčkem a žákem 1. A Základní školy Školní Louny je Kubík Pavlík. Ani on nezapomněl na kornout sladkostí.

S kornoutem do první třídy Základní školy Prokopa Holého v Lounech vyrazil také Zděnda Vlček z Lenešic. 

Kubík Sadílek a Simonka Fichtnerová, oba z Lenešic, v pondělí ráno zamířili do první třídy v lounské škole Prokopa Holého. A oba se na svůj velký den moc těšili. 

Do lavice třídy 1. A Základní školy O. Jaroše v Lounech první školní den usedli Dominik Lenkvik (vpravo) a Lukáš Krupka. 

Mezi prvňáčky v Bitozevesi přivítala třídní učitelka Karolínku Kloudovou z Bitozevsi, která si první školní den nesla, jako většina prvňáků, kornout plný dobrot. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video