Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-09-06 11:01:00

Dočesná, Dožínky, hasičská soutěž, Přeskopec, Zrní, pochod Václava z Libočan, kino - i první víkend školního roku přináší spoustu kultury, zábavy a poznávání.

ŽATECKO

PÁTEK 6. ZÁŘÍ

Dům dětí a mládeže Žatec: Týden otevřených dveří - ukázkové hodiny kroužků pořádaných DDM. Od 9 do 18 hod.

Královské město Žatec: Žatecká Dočesná - Slavnosti chmele a piva s nejdelší tradicí v ČR - 62. ročník, 4 pódia, více než 52 pivovarů – moderátoři: Radka Mašková a Radek Jirgl. Děti městu, The Little Bit Band, Vladimír Mišík a ETC, Abba.cz; Slza, Honza Křížek, Luboš Pospíšil a 5P, Dunaj; Eva a Vašek, František Nedvěd a Tie Break, Sebastian, Průvan ad. Od 18 hod.

Stará papírna Žatec: Kaktusy a sukulenty – výstava připravena Kaktusáři Žatecka s finanční podporou Města Žatec. Vstup zdarma. Také v sobotu. Od 9 do 17 hodin.

Chovatelský areál Žatec: Tradiční výstava králíků, holubů, drůbeže a exotů při Žatecké Dočesné. Také v sobotu. Od 9 do 18 hodin.

U Zlatého beránka Žatec: Noční prohlídka Jedové chýše - Letos o Dočesnou nenajdete před restaurací U Zlatého beránka strašidelný hrad, jako tomu bylo v předešlých letech. Ovšem o hororovou atmosféru nemusíte nutně přijít. Navštivte naši tajemnou a strašidelnou scénu přímo v podzemí restaurace. Dvoupatrové středověké sklepy + 9 místností s hororovou scénou = vstupné 60 Kč, rodinné vstupné 150 Kč. Od 18 hod.

SOBOTA 7. ZÁŘÍ

Královské město Žatec: Žatecká Dočesná: Jitřenka Žatec, Jiří Hadaš, kouzelný karneval, Veselá trojka, Malina Brothers, Žatečanka, Janek Ledecký s kapelou, Dominik Hanza, Junior Big Band Litvínov, Petr Kotvald a Trik, Petra Janů a Amsterdam; Mňága a Žďorp, Monkey Business, Iron Maiden Tribute-Blood Brothers ad. Moderuje Radek Jirgl. Od 10.30 hod.

U Zlatého beránka Žatec: Noční prohlídka Jedové chýše. Od 11 hod.

Válečné muzeum v Libočanech: Otevřeno - v obci bude probíhat pochod Václava Hájka z Libočan - k této příležitosti bude také otevřeno soukromé Válečné muzeum se zajímavou expozicí. Od 8 do 17 hodin.

Kulturní dům, zámek Libočany: Pochod Václava Hájka z Libočan - 466. výročí úmrtí význačného českého kronikáře – při příležitosti pochodu bude otevřen v Libočanech zámek, v KD budou probíhat přednáška o historii Libočan, start pochodu 8 – 10 hodin.

Kulturní dům Libočany: Setkání rodáků a přátel obce Libočany - Setkání s hudbou a tancem – Oldřich Vávra, Malá muzika z Chomutova. Od 10 hod.

ŘOPík Holedeček: Otevřeno - soukromé muzeum vojenského opevnění - Ondřej Vonka osobně návštěvníky plně vybaveným objektem provede a všem rád zodpoví i případné dotazy. Od 10 do 16 hodin.

NEDĚLE 8. ZÁŘÍ

Park Žatec: Společné výklusy trenérů, dětí a jejich rodičů v parku, mohou se účastnit i nečlenové klubu – veřejnost. Od 10 hodin.

Muzeum Žatec: Přijďte k nám na jedno – poslední den výstavy. Od 13 do 17 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 6. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Přes prsty - Nová komedie Petra Kolečka o lásce pod volejbalovou sítí. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Angry Birds ve filmu 2 – 3D. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

To Kapitola 2 – horor. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

To Kapitola 2. Také v sobotu. Ve 22:45 hod.

Kino Domoušice: Raubíř Ralf a internet – akcí nabité dobrodružství. V 19 hod.

Park Louny, pavilon A: Přeskopec - Pražská kapela hrající veselé písně o smutných věcech, původní repertoár s českými texty, navazující na mišíkovsko-hlasovskou tradici. Jedním ze členů je architekt Ondřej Tuček, autor návrhu rekonstrukce pavilonu A. Vstup 100 Kč. V 19 hod.

Kulturní dům Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež M. a K. Čechových - Martin a Kateřina Čechovi se věnují všem, kdo mají rádi tanec. Vstupné 50 Kč. Od 17 a 20 hodin.

Chrám sv. Mikuláše Louny: Večerní výstup na věž chrámu sv. Mikuláše. Vstupné je 20 Kč pro dospělé, 10 Kč pro děti a seniory. Od 19 do 21 hodin.

SOBOTA 7. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Tlapková patrola – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Hodinářův učeň – pohádka. Také v neděli. Ve 13 hod.

Městys Peruc – náměstí, fotbalové hřiště, zámecký park: XII. Krajské dožínky - Dvanáctý ročník krajských dožínek – vystoupí Michal Tučný revival, Rodáci, Bavič Petr Martinák, skupina Refreš, Staropražské písničky, Ilona Csáková s kapelou, Lounská třináctka, Kladenské heligonky, Strakoši, Skupina historického šermu Vítkovci, sokolník, Divadlo Uličník, Divadlo Mazec, Michaela Dolinová. Od 11 hod.

Kaple Líšťany: Mše svatá na památku narození Panny Marie. Ve 14.30 hod.

Frotzelova rozhledna na Červeňáku: Koncert Zrní – hudební kapely z Kladna – na Frotzelově rozhledně. Vstup 350 Kč. Od 19.30 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířená prohlídka - prohlídka trasy technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Vstupné 120 Kč / 100 Kč. Od 15 hodin.

Hasičské hřiště Jimlín: Loučení s létem - bohatý program pro děti i dospělé – skákací hrad, trampolína, živá hudba, opékání buřtů, varianta pro slunečné i zamračené počasí. Od 15 hodin.

NEDĚLE 8. ZÁŘÍ

Kostel Nehasice: Poutní slavnost Narození Panny Marie – mši svatou slouží P. Radim Vondráček z farnosti Bitozeves. V 11.15 hod.

Vernerův mlýn Brloh: O bubácích a hastrmanech – muzikálová pohádka, příběh Josefa Lady o světě, kde se lidé setkávají s hodnými nadpřirozenými bytostmi. Vstup 50 Kč. V 15 hod.

Kostel Narození Panny Marie Horní Ročov: Poutní bohoslužba - bohoslužbu bude doprovázet varhanní mistr Aleš Nosek (dómský plzeňský varhaník) a zpěvem Blanka Nosková (koncertní pěvkyně). Ve 14.30 hod.

Jóga studio (Osvoboditelů 2649 (2. patro) Louny: Mohendžodáro - Tantra jóga pro ženy – ukázková hodina. Od 19.10 hodin.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 6. ZÁŘÍ

Podbořany, náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: 1. pátek v měsíci - vystavení Nejsvětější Svátosti Oltářní, mše sv. Od 17 hod.

Bílá Růže Podbořany: Víkend na Růži – za mixem DJ A 75. Od 21 hod.

SOBOTA 7. ZÁŘÍ

Koupaliště Krásný Dvůr: Hasičská soutěž o Pohár starostky – zve SDH Krásný Dvůr pod záštitou obce. Od 13 hod.

NEDĚLE 8. ZÁŘÍ

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video