Jeden vyhrožoval pistolí, druhý nožem

Redakce 2019-09-11 09:59:00

CHOMUTOV (r) — Hned dva případy, jejichž aktéři vyhrožovali svému okolí zbraní, řešili minulý týden chomutovští strážníci. K prvnímu vyjela hlídka městské policie na základě telefonického oznámení do ulice Kyjická, kde měl podle oznamovatelky pobíhat podivně se chovající muž se střelnou zbraní.

„Již během příjezdu na strážníky mávala skupina osob, která zadržela onoho ozbrojeného muže. Ten měl totiž dle výpovědí chodit po ulici, zbraň všude ukazovat, vyhrožovat lidem a dokonce i dětem. Dva muži se tedy rozhodli, že ho chytí a střelnou zbraň mu odeberou,“ informovali strážníci.

Plán odvážných obyvatel sídliště vyšel a odebranou zbraň strážníci z pochopitelných důvodů okamžitě zajistili a po podrobném zkoumání zjistili, že se jedná o napodobeninu určenou pro střelbu plynovými nebo poplašnými náboji. Laik a často i odborník ale nemají šanci to v rychlosti poznat, protože tyto atrapy bývají vyrobeny z kovu a často jsou detailně propracované. Na první pohled se tak dají snadno zaměnit za „ostrou“ zbraň kategorie B, tedy samonabíjecí pistoli či revolver pro osobní obranu.

Hlídka zkontrolovala, zda podezřelý muž u sebe nemá ještě další zbraně, a spoutala ho. Dále zjistila totožnost svědků celé události a nechala si od nich potvrdit průběh incidentu. Když na místo dorazila přivolaná hlídka Policie ČR, případ si převzala k dořešení.

Druhá událost se odehrála v ulici Štábního Kapitána Kouby, kde na přivolanou hlídku strážníků již čekal oznamovatel, který se podle vlastních slov v podchodu střetl s neznámým mužem. Jak řekl, neznámý se na něm dožadoval cigaret, a když mu oznamovatel nebyl schopný vyhovět, vytáhl na něj nůž. Po příjezdu na místo přepadený strážníkům sdělil popis muže a směr, kterým se vydal.

„Netrvalo dlouho a strážníci spatřili skupinu tří osob, z nichž jedna přesně odpovídala popisu onoho muže. Všichni tedy byli vyzváni k prokázání totožnosti a prohledáni, přičemž u jednoho z nich byl nalezen nůž, který se okamžitě odebral,“ uvedli městští policisté.

Protože bylo očividné, že členové skupinky nebudou spolupracovat a mohli by se pokusit utéct, za použití donucovacích prostředků je strážníci svedli k zemi a přiložili jim pouta. Dále jim vysvětlili, že jsou omezeni na osobní svobodě pro podezření ze spáchání trestného činu. Na místo se opět dostavila Policie ČR, která si případ převzala k dalšímu šetření.

1. foto: Snímek z osobní prohlídky ozbrojeného muže z Kyjické ulice: Vedle pistole už měl u sebe jen mobilní telefon a nabíječku.

2. Mladík, který bude pravděpodobně obviněn z loupežného přepadení v podchodu v ulici štábního kapitána Kouby. Žádat někoho o cigarety s nožem v ruce se mezi slušnými lidmi opravdu nedělá; a nic na tom nemění ani fakt, že se nikomu nic nestalo. Foto: Městská policie Chomutov (2x)

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video