Sice bez autosedaček, zato pod vlivem

Redakce 2019-09-11 10:08:00

CHOMUTOV (r) — Na opravdu „výživnou“ směs porušení zákona narazili minulý týden chomutovští městští policisté. Podařilo se jim totiž „vyhmátnout” řidiče, který nejenže sedl za volant pod vlivem návykové látky a se zákazem řízení, ale k dovršení všeho vezl v autě děti, aniž je před tím připoutal do předepsaných dětských autosedaček.

„Během kontrolní činnosti v ulici Zahradní neuniklo pozornosti hlídky vozidlo, v němž na zadních sedadlech byly děti bez autosedaček. Pro podezření ze spáchání přestupku byl řidič vyzván k zastavení vozidla, dále k prokázání totožnosti a k předložení dokladů potřebných pro řízení. Muž uvedl, že řidičský průkaz mu odebral při jedné jediné kontrole Magistrát města Chomutova, i když vlastně vůbec nemá ponětí proč,“ informovali o případu strážníci.

Vzhledem k tomu, že kontrolované vozidlo na místě překáželo, odtlačila ho jeho posádka na blízké parkoviště, kde si strážníci ověřili lustrací, že muž má skutečně vysloven zákaz řízení.

Následovala výzva k orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která měla negativní výsledek, ovšem u druhé zkoušky na přítomnost jiné návykové látky již muž neobstál.

Výsledek byl totiž pozitivní na přítomnost amfetaminu/metamfetaminu. Na místo strážníci přivolali Policii ČR, která si celou událost převzala, a strážníci ještě vyčkali na místě do příjezdu odtahové služby.

Foto:  Odtahová služba nakládá osobní automobil Ford Fiesta, jehož řidič vezl malé děti bez předepsaných autosedaček a byl při tom pod vlivem pervitinu. Navíc má chomutovským magistrátem vysloven zákaz řízení. Více v článku pod fotografií. Foto: Městská policie Chomutov

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video