Víkend na Chomutovsku: festivaly i zpřístupněné památky

Soňa Šímová 2019-09-12 09:31:00

CHOMUTOV (soš, otys) — Šestý ročník festivalu Mezi městy nabídl dopolední hudební program v atriu Chomutovské knihovny. Stejně jako v předchozích ročnících ho doplnil Kredenc fest, kde si návštěvníci mohli vyzkoušet svou zručnost na workshopech či si nakoupit od místních drobných živnostníků. Vyzkoušet mohli například nákup v 1. bezobalovém obchodě v Chomutově, který oficiálně otevře na poliklinice 23. září. Ve stejný den se konal i Den evropského dědictví, který zpřístupnil zdarma například muzea a galerie. Zájemci se ovšem mohli dostat i na místa běžně nepřístupná, jako je například klenotnice s výmalbou Tobiášovy legendy na chomutovské radnici.

Jackye, Perutě, David Kraus, Jaroslav Uhlíř, Visací zámek a Mirai, taková byla letošní hudební nabídka Kláštereckých promenád. Vše doprovázely atrakce pro děti a pochopitelně řada nejrozmanitějších občerstvovacích stánků. Nejen Klášterečtí si tímto vyvrcholením kulturní sezony ve městě připomenuli, že léto již má na kahánku a s ním i akce pod širým nebem. „Letos jsme se snažili o výběr takových interpretů, aby si po hudební stránce přišli na své všichni, co na Klášterecké promenády dorazí. Například ti starší si mohli zavzpomínat na doby, kdy před listopadem ´89 chodili na punkové Visáče a mohli se tak dostat na index nespolehlivých. I když to zpočátku nevypadalo, počasí se nakonec umoudřilo, takže i s návštěvností jsme spokojeni. Lidé se bavili, přičemž každý si našel to své, a to je dobře,“ poznamenal Štefan Drozd, starosta Klášterce nad Ohří.

Foto: Soňa ŠÍMOVÁ a Ota SCHNEPP

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video