Škola začala. Přivítali prvňáčky, přípravňáčky i nové zaměstnance

Alla Želinská 2019-09-11 12:49:00

Dva měsíce utekly jako voda, srpen se zlomil v září a tak přišlo nevyhnutelné. Školní rok 2019 / 2020 byl slavnostně zahájen také ve školách na Podbořansku. Někdo se těšil, někdo ne.

S očekáváním jistě dorazilo 11 prvňáčků v Krásném Dvoře, které přivítali předáním květiny žáci 9. ročníku. Balíček jim předala také ředitelka školy Ivana Bejčková spolu se starostkou obce Leou Jandovou. Všichni přítomní společně taktéž přivítali nové členky pedagogického sboru – Petru Zlámalovou a Ivonu Vosáhlovou. Stejně tak nové asistentky pedagogů Petru Holečkovou, Jitku Polanovou a Zdeňku Vávrovou. Řady správních zaměstnanců na pozici uklízečka rozšířila paní Irena Petríčková.

Do Základní školy Husova v Podbořanech nyní nastoupilo do dvou 1. tříd 44 žáků - povedou je třídní učitelky Simona Kunášková a Monika Richtárechová. Také ZŠ TGM v novém školním roce bude mít dvě první třídy, celkový počet prvňáků je 37. Celkem tedy 81 prvňáčků v obou podbořanských školách, loni jich bylo kolem sta.

Celkem 37 prvňáčků námořníčků ZŠ T. G. Masaryka prožilo 2. září dlouho očekávaný první školní den. Před školou je přivítala na palubě nejen paní ředitelka Stanislava Jirásková s paní zástupkyní Janou Gábovou, ale především jejich třídní učitelka – 1. A Lenka Mohlová a 1. B Nikola Švolbová – s budoucími parťáky z 9. třídy. Každý námořník dostal jako dárek ke šťastnému vyplutí barevný vak, pexeso, dobroty a tašku plnou zdravého ovoce. Poté se všichni společně odebrali do své třídy, kdy byl každý pasován přívěskem s kotvičkou a pamětním listem na opravdového a výjimečného námořníka. Čekalo je tam ještě jedno překvapení v podobě sladkého dortu a slavnostního přípitku. Prvňáčkům námořníčkům přejeme úspěšnou a pohodovou plavbu 1. třídou!

Do přípravné třídy Masaryčky bude chodit v tomto školním roce 18 dětí.

Nezbývá než všem žákům, zaměstnancům a rodičům popřát hodně sil do nového školního roku, tak aby jej všichni společně co nejlépe zvládli.

Fotogalerie ze ZŠ Krásný Dvůr, ZŠ TGM a Husova v Podbořanech. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video