Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-09-13 08:00:00

Dny evropského dědictví, loučení s létem, zámecké strašení, žatecké ozvěny Mental Power Prague, ukončení turistické sezony na mlýně, Pěšky městem Podbořany, Pohádkový les - i nadcházející víkend je plný kultury.

ŽATECKO

PÁTEK 13. ZÁŘÍ

Křížova vila Žatec: Papírové království - na výstavě lze shlédnout papírové modely různé automobilové techniky od civilních vozů, přes busy, trolejbusy, vozy integrovaného záchranného systému, těžkou či vojenskou techniku až např. po sérii amerických trucků, převážně v měřítku 1:100. Od 9 do 17 hod.

Muzeum Žatec: Když v Žatci hráli Ackermanna – výstava prezentuje znovuobjevené unikátní fotografie z představení Oráče z Čech z roku 1940, kdy se hra hrála v Žatci před kostelem jako monumentální divadlo pod širým nebem. Od 9 do 17 hod.

Chrám chmele a piva Žatec: Mental Power Prague Film Festival - ozvěny Žatec. Vystoupí kapely The Little Bit Band a Yentac. Program doplní svým vystoupením Domov bez zámků Tuchořice, Kamarád Lorm, Taška a Zahrada Kladno, MŠ Allergo Žatec. Hosté - Tereza Ramba, Bára Jánová a Patrik Nacher. Od 16 hod. 

SOBOTA 14. ZÁŘÍ

Libočany, KD, restaurace: 90. výročí založení SDH Libočany - pokřtění praporu, ocenění členů, pietní akt, spanilá jízda, ukázky techniky, hry a soutěže, od večera zábava v KD Libočany. O 10 hod.

Žatec, muzeum, děkanský chrám Nanebevzetí, Městské divadlo: Dny evropského dědictví v Žatci - Žatecké dvorky. Dny evropského dědictví v Žatci – vernisáž, dílničky pro děti, scéna příjezdu krále Fridricha Falckého, prohlídka kostela, výstava ke 170. výročí divadla, prohlídky Brázdovy opony. Od 13 do 18 hodin.

Regionální muzeum K. A. Polánka Žatec: Když jsem šel poprvé do školy – vernisáž nové výstavy slabikářů z celého světa ze sbírky Ing. Zdeňky Markovičové z Vyškova na Moravě – v rámci EHD. Od 13 hod.

Zbrojnice SDH Žatec v areálu Nemocnice Žatec: Den otevřených dveří - ukázky, soutěže pro děti, preventivně výchovná činnost. Od 10 do 13 hodin.

Žatec, náměstí (bývala budova spořitelny): Hudba v podloubí – Dny evropského dědictví. Od 13 hod.

Budík, Hošťálkovo nám: Pestrofest - šestý ročník festivalu hudby v Budíku. Od 14.30 hod.

Zámek Stekník: Dny evropského kulturního dědictví - v sobotu v 10 hodin ve spolupráci s Chmelařským institutem a Místy zblízka slavnostní otevření chmelových stezek ve Stekníku, komentovaná prohlídka nových naučných stezek, které návštěvníkům představí chmelovou krajinu, historii pěstování a zpracování chmele a zajímavosti obce Stekník. Prohlídku povede botanik Jan Albert Šturma.  Další program připomene 80. výročí začátku druhé světové války. Od sobotního odpoledne se v zámecké zahradě uskuteční výstava historické vojenské techniky a předmětů s vojenskou tématikou. Od 10 - 16.45 hod.

NEDĚLE 15. ZÁŘÍ

Chrám chmele a piva Žatec, dětská hernička: Otevřeno čtvrtek – neděle od 12 do 18 hod.

Zámek Stekník: Dny evrodského dědictví - výstava historické vojenské techniky a předmětů s vojenskou tématikou, komentované prohlídky lehkého opevnění vz. 37, tzv. řopíku, v zámecké zahradě. Od 10 hod.

Tuchořice: Pohádkový les v Tuchořicích - zve Vavřinec, tradiční turistická akce pro rodiny s dětmi. Start z fotbalového hřiště je možný do 15 hodin. Doprovodný program: zábava s klaunem Hopsíkem, hasičská pěna, ukázka požárního útoku mladých hasičů. Občerstvení zajištěno. Od 13.30 hod.

Fara Liběšice u Žatce: Setkání králů - společné zábavné setkání všech koledníků Tříkrálové sbírky na poděkování za jejich snažení. Od 14 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 13. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Playmobil ve filmu – animovaná komedie. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Přes prsty - Nová komedie Petra Kolečka o lásce pod volejbalovou sítí. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

To Kapitola 2 – horor. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Krvavá nevěsta – Horor. Také v neděli. Ve 22.45 hodin.

Louny, park pavilon A: Z-Band – písně, songy, šansony - zazní písně autorů a interpretů Hapky a Horáčka, Hany Hegerové, Jany Kirschner a dalších v podání skupiny Z-band a hostů za doprovodu Mikuláše Zahradníčka, Michala Vinše, Ladislava Fartáka, Filipa Ernsta, Pavla Dvořáka, Václava Zahradníčka a Dominika Zahradníčka. Od 19 hod.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Od dýmky po elektronickou cigaretu - historie užívání tabáku. Přednáší Jan Dittrich. Vyzkoušíme si elektronickou cigaretu bez nikotinu a šňupací tabák. Vstup na přednášku dovolen pouze osobám starším 18 let. Od 18 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež M. a K. Čechových. V 17 a 20 hod.

Lužerady, Louny: Lužerady project 90´- disco s hudbou zejména 90. let. Od 18 hod.

Postoloprty, kostel Nanebevzetí Panny Marie: Festival Musica Apostolorum - Aleš Nosek, Marta Talířová - program ze skladeb autorů: Bach, Dvořák, Händel aj. Od 18.30 hod.

SOBOTA 14. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Hodinářův učeň – pohádka. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Mia a bílý lev – rodinný, dobrodružný film. V 17.30 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy - Ovoce a zelenina, slané a sladké pečivo, uzeniny, čerstvé kuřecí maso, koření, čerstvé houby, trdelníky, čerstvé ryby, domácí marmelády ad. Od 8 do 12 hodin.

Oblastní muzeum Louny: 130 let od založení Musejního spolku v Lounech - v rámci EHD – Flašinetář, execírka Rakouskouherské armády, Staročeská hudba, Kejklíř Lukáš, Tanečnice Siderea, Kouzelník Harden, Historický spolek města Bíliny - verbování rekrutů, Gotika - historický šerm, Fedrfechtýři - praporová show. Od 10 do 19 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Zámecké strašení – V zajetí hororu. Od 17 do 22 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Otevřeno pro veřejnost - přijďte na prohlídku a k posezení, otevřeno do 15. 9. v sobotu a neděli. Od 12.30 do 17.30 hod.

Louny: Dny evropského dědictví - Otevřené památky: Kostel  sv. Mikuláše – interiér a věž kostela 10.00 – 17.00, Oblastní  muzeum  v Lounech – expoziční prostory 10.00 – 19.00, Archeoskanzen  Březno  u  Loun – 10 – 16 h, radnice (komentovaná prohlídka: 11.00 a 15.00, Kostel  sv.  Petra, Žatecká  brána – 10 – 16 h, Vrchlického  divadlo + piazzetta  (komentovaná prohlídka: 10.00 a 14.00), Kostel  Církve Československé husitské (13.00 – 16.00).

Rodinný pivovar Zichovec, Louny: Beer Fest Zichovec 2019 - na čepu bude více jak 40 druhů piva, spoustu dobrého jídla od regionálních výrobců, hudební produkce po celý den. Mimo jiné zahrají: MUCHA, PLEXIS a SKYLINE, prohlídky pivovaru po celý den, pivní soutěž o hodnotné ceny, program pro děti (možná přijde i Velbloud) a půlnoční překvapení. Od 10 hod.

Centrum Gnoze Louny: Kurz kresby – tužka a zlato. Stačí jen přijít. Výtvarné potřeby jsou pro vás připraveny. Cena 550 Kč. Od 10 do 14 hod.

Postoloprty, kostel Nanebevzetí Panny Marie: Festival Musica Apostolorum - Ondřej Vrabec, Hana Sapáková, Daniela Roubíčková, Michaela Vincencová - program ze skladeb Krol, Slavický, Bach, Holloway aj. Od 18.30 hod.

NEDĚLE 15. ZÁŘÍ  

Galerie Emila Juliše Černčice u Loun: Vernisáž výstavy Václava "Vajdy" Jíry Hudba barev a kovu - obrazy malované výhradně na hudební podněty. Od 16 hod.

Usedlost Za dubem Peruc: Island – beseda. Od 17 hodin.

Chrám sv. Mikuláše Louny: Posvěcení chrámu sv. Mikuláše - slavnostní bohoslužba. Od 9 hod.

Hasičská zbrojnice Cítoliby: Memoriál Zdeňka Havla o putovní pohár - 13. ročník soutěže. Novinkou je netradičně pojatý útok - zásah vozidla! Od 12:30 do 13 dojezd jednotek a prezentace, od 13 nástup jednotek a zahájení, od 13:15 plnění disciplíny, po skončení vyhlášení výsledků a předání cen, slavnostní převzetí žebríkového vozidla Scania, předání výtěžku sbírky na opravu zvonu sv. Václava, následuje volná zábava a kreslení zážitků z prázdnin pro děti. Od 13 hod.

Cítoliby náves: Kreslení zážitků z prázdnin - na silnici u hasičské zbrojnice, vlastní křídy s sebou, zve SDH Cítoliby. Od 16 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Ukončení turistické sezóny - Spuštění naftového motoru. Od 15 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 13. ZÁŘÍ

Podbořany, náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Mše svatá. Od 17 hod.

Bílá Růže Podbořany: Je tu pátek, 13! Tullamore Dew na baru, vy pod barem a za mixem A75.  Od 21 hod. 

SOBOTA 14. ZÁŘÍ

Město Podbořany, náměstí: Pěšky městem Podbořany - 12. ročník turistického pochodu pro děti i dospělé, start na náměstí před Kulturním domem od 9 do 11 hodin.

Blšany, náměstí: Loučení s létem a Svatováclavský jarmark - Nohejbal, zahájení Svatováclavského jarmarku a vyhlášení nohejbalistů, Malá dechová muzika, Power of Dance Podbořany, Martin Maxa duo, Wanastowi Vjecy revival, večerní zábava s Elements od 19 hod. Pro děti koně, happy hour, tetování, malování na obličej, dětská dílnička, atrakce. Od 9 a 14 hodin.

Zámek Krásný Dvůr: Otevřeno - zámecké interiéry úterý až neděle 10 - 16 hod, Novogotický templ s vyhlídkou sobota - neděle od 11 do 16 hod.

NEDĚLE 15. ZÁŘÍ

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video