Notorická žhářka skončila na psychiatrii

Tomáš Skřipský 2019-09-13 17:56:41

KADAŇ (r) – Vyšinutá žhářka, která v Kadani už několik let zapaluje hlavně plastové kontejnery na odpad, včera (12. září) udeřila znovu. Tentokrát je podezřelá, že zapálila kontejnerové stání v Koželužské ulici a pokusila se podpálit i nedaleko stojící automobil.

„Opakovaně jsme usilovali o to, aby žena, která je zjevně psychicky nemocná, byla vyšetřena a skončila buď v ústavu nebo v nějakém zařízení, kde by se o ni postarali. Protože když přestane brát předepsané léky, tak má stavy, kdy zapaluje. Ale soud dosud nebyl schopen rozhodnout,“ řekl starosta Jiří Kulhánek.

Jak potvrdil velitel kadaňských dobrovolných hasičů Martin Polacsek Apolen, ve čtvrtek večer hořely kontejnery v Koželužské ulici a v pátek ráno nalezla nedaleko majitelka u svého auta ohořelé noviny a PET lahev, obojí umístěné tak, že to dokládalo nekalý úmysl. „Auto parkovalo před domem, kde podezřelá žena bydlí. Ta údajně později volala na policii a k činu se přiznala,“ řekl velitel hasičů. To potvrdil i starosta Kulhánek. „Volala v noci na policii, kdy se přiznala a vyhrožovala ještě dalšími věcmi. Takže ji za asistence naší městské policie odvezli do psychiatrické léčebny do Mostu,“ řekl starosta. 

Jak dlouho žena v Kadani požáry zakládá a co všechno již stačila způsobit, se dočtete v týdeníku Nástup, který vyjde ve středu 18. září. 

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video