Personální změny v Žatecké teplárenské

Hedvika Mašková 2019-09-13 14:00:00

V Žatecké teplárenské probíhají organizační změny. Řízení společnosti by se měl nově ujmout ředitel. Personální změny se týkají také náměstků. Na pracovní pozice byla v minulém týdnu vypsána výběrová řízení. Přihlášky se očekávají do středy 25. září.

,,Ano, v Žatecké teplárenské došlo k určitým změnám. Původní stav byl takový, že teplárnu řídili tři náměstci. Jejich místa (výrobního, technického a ekonomického náměstka) představenstvo svým snesením zrušilo. V nové organizační struktuře bude pouze ředitel, který bude mít jednoho náměstka pro výrobu a distribuci, jenž bude současně i jeho zástupcem,“ vysvětluje personální změny předseda představenstva Žatecké teplárenské Jaroslav Hladký.

Na místa ředitele a nového náměstka byla v minulém týdnu vypsána výběrová řízení, která byla zveřejněna v tisku i na webových stránkách společnosti. Do středy 25. září lze podávat přihlášky. Poté bude jmenovanou komisí proveden výběr uchazečů a výsledek předložen představenstvu, které následně jmenuje ředitele a náměstka.

,,Další opatření, které budou ve struktuře podniku probíhat, chceme již realizovat ve spolupráci s novým vedením,“ doplnil Jaroslav Hladký.

Představenstvo také vyhlásilo výběrová řízení na dodávky paliv a energií na další období.

V nedávné minulosti byla Žatecká teplárenská častým zdrojem sporů a diskusí na jednání Zastupitelstva, zejména pak rekonstrukce kotlů K1, K2. Nakonec padlo dokonce několik obvinění. A jaká je současná situace?

V tomto měsíci by mělo proběhnout první stání s obžalovanými v kauze Žatecká teplárenská, na něž byla v dubnu podána ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem státním zástupcem obžaloba pro Zločin poškození finančních zájmů Evropské unie, čímž bylo rovněž uzavřeno vyšetřování trestné činnosti při realizaci celé zakázky rekonstrukce kotlů v souvislosti s čerpáním evropských dotací. Obžalovanými jsou podnik Žatecká teplárenská jako takový a současně bývalý předseda představenstva Petr Šmíd. Obžaloba je také podána na zástupce stavebního dozoru a jednoho ze zástupců dodavatelské firmy.

,,Co se týká současného stavu rekonstruovaných kotlů, potýkáme se stále s určitými technickými problémy, které se snažíme řešit v rámci reklamací. Také jsme zadali posouzení celé zakázky soudnímu znalci v oboru, abychom prověřili provedení rekonstrukce dle původní smlouvy a byli připraveni v případě, že bychom se nedohodli s dodavatelem na odstranění závad v rámci záruky,“ dodal na závěr předseda představenstva Žatecké teplárenské.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video