Otrava alkoholem i úraz hlavy. Záchranáři při Dočesné ošetřili 23 pacientů

Redakce 2019-09-18 14:00:00

Díky chladnějšímu počasí zhodnotili dobrovolní záchranáři z pohledu provedených ošetření letošní Dočesnou jako klidnější. Celkem bylo ošetřeno 23 pacientů, a to ve většině případů pouze s úrazem. Sedm zraněných návštěvníků oslav muselo být převezeno sanitou k dalšímu ošetření.

Na 62. ročníku žatecké Dočesné sloužili žatečtí dobrovolní záchranáři opět na dvou stanovištích. Připraveny byly i dvě výjezdové posádky. Celkem bylo ošetřeno 23 pacientů, téměř všichni s úrazem, z nich 7 převážely sanitky dobrovolných záchranářů k dalšímu ošetření.

Tradičně nejvíce byli zaměstnáni zdravotníci sloužící u chmelničky nedaleko hlavního pódia, kde bylo za oba dny ošetřeno 18 pacientů různého věku.

,,Prvním pacientem byl v pátek chvíli po 18. hodině ani ne čtyřletý chlapec, který se uhodil do hlavy. Dále následovaly úrazy kotníku, naražené prsty, natažené svaly a drobná poranění. Před 20. hodinou během vystoupení Petra Kotvalda vyjela jedna z posádek na Náměstí svobody ke staršímu muži, který byl intoxikován alkoholem. Po půlnoci pak vyjeli k muži, který se zranil na hlavě skokem do prázdného bazénu. V sobotu odpoledne byl na žateckou chirurgii převezen muž, který si po srážce s jiným člověkem v davu stěžoval na bolesti v zádech. Večer byl tamtéž převezen chlapec, který utrpěl úraz hlavy na skluzavce. Krátce na to byla před hlavním pódiem na Náměstí svobody ošetřena žena po úrazu hlavy. I ona skončila v péči chirurgického oddělení žatecké nemocnice,“ popsala za žatecké záchranáře Zdenka Uďanová a pokračovala: ,,Po skončení programu byl na Žižkově náměstí ošetřen mladík, který byl dle svědků napaden jiným. S poraněním nosu a obličeje byl převezen na ošetření na chirurgii. Těsně před půlnoci na výzvu Zdravotnické záchranné služby vyjížděla jedna z posádek dobrovolných záchranářů na Nákladní ulici k mladému muži, u něhož bylo po pádu podezření na poranění krční páteře. Po znehybnění krčním límcem a fixaci pacienta byl muž převezen na chirurgii k dalšímu ošetření. Druhá posádka po půlnoci ošetřila na výzvu záchranné služby pacienta, který údajně prodělal křeče. Později ještě stanoviště u chmelničky ošetřilo další dva pacienty.“

Další posádka sloužila poblíž pódia v letním kině v ulici Komenského alej. Zde byli ošetřeni čtyři pacienti, a to muž s nevolností, dvě mladé dívky s drobnými poraněními a starší žena, kterou poranil pes na noze.

Dobrovolní záchranáři připisují relativně malý počet zranění během Dočesné chladnějšímu počasí, které v obou dnech převládalo.

,,Chtěli bychom poděkovat všem návštěvníkům Dočesné za to, že letos dobře umožňovali průjezd sanitním vozidlům a Sboru dobrovolných hasičů Žatec za spolupráci,“ dodala ještě na závěr Zdenka Uďanová.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video