"Za omezení se omlouváme." Firma slibuje završit práce do konce září

Alla Želinská 2019-09-18 12:00:00

Podbořany (až) Od začátku března v Podbořanech probíhá doposud nevídaná akce – výměna plynovodu celkem v téměř kilometrové délce a se zásahem do sedmi ulic ve městě. Pro obyvatele i samotné vedení města je to často „nezáživná“ akce, kdy spousta míst je rozkopaná takovým způsobem, že komplikuje pohyb ať už auty nebo pěšky a lidé si stěžují.

Rekonstrukce plynovodní sítě v Podbořanech je ovšem velmi důležitá stavba pro zajištění spolehlivých a bezpečných dodávek zemního plynu obyvatelům města, tvrdí zhotovitelé. Investorem celé stavby je firma GasNet, člen skupiny Innogy, práce zajišťuje společnost Revis Praha. Ve větší části města se postupně vyměňují rozvody plynu. Dále probíhá ujednocení na středotlaké rozvody z dosavadní kombinace nízkotlak / středotlak. Některá potrubí jsou stará víc než padesát let. „Oprava plynovodu ve městě se realizuje po etapách, celkem dvanácti,“ říká vedoucí odboru investic Milan Ohanka s tím, že všechny dotazy ohledně stavby plynu na území města máme směrovat na společnost Innogy.

Spolu se stavbyvedoucím z firmy Revis Robertem Maškem vedoucí městského odboru investic osobně prošel na začátku srpna všechny rozkopané úseky ve městě, kde probíhají práce. „Ústně mi bylo slíbeno, že se některá místa dají do pořádku, aby neztěžovaly pohyb v okolí, po měsíci se však podle Ing. Ohanky situace příliš nezměnila.

Na náš dotaz, jak dlouho ještě potrvá celá akce a zda způsobené komplikace investor nějak řeší, odpověděl Pavel Zajíc, tiskový mluvčí Innogy: „Rekonstrukce plynovodní sítě v Podbořanech je velmi důležitá stavba pro zajištění spolehlivých a bezpečných dodávek zemního plynu pro obyvatele města. Jedná se o opravu plynárenského zařízení poměrně velkého rozsahu, celkem se vymění téměř 800 metrů plynovodů a přípojek v 7 ulicích města Podbořan. Celá rekonstrukce probíhá v koordinaci se společností Severočeské vodovody a kanalizace, opravy plynárenské a vodárenské sítě se tudíž uskuteční najednou, což pochopitelně stavbu mírně komplikuje. Přesto je to z pohledu veřejnosti nejlepší varianta, provést tyto práce najednou.“

Jak dodal, zástupci firmy jsou si vědomi toho, že tato stavba přináší obyvatelům města dočasně určitá omezení a komplikace. „Za tyto se omlouváme. Práce se snažíme maximálně urychlit, dnes se uskuteční jednání se zástupci města o finální úpravě povrchů. Celá rekonstrukce by měla být dokončena do 30. září,“ uvedl Pavel Zajíc ve vyjádření Innogy v pondělí 16. září.

Situaci kolem prací na výměně plynovodu ve městě sledujeme i nadále. Aktuální informace případně přineseme v některém z příštích vydání.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video