Vulgární nahotinky provozují nejstarší řemeslo v celé obci a obtěžují obyvatele! Křimov nepřestal být rájem sexuálních turistů

Soňa Šímová a Tomáš Skřipský 2019-09-21 05:24:00

KŘIMOV (soš, r) — Polonahé ženy u silnice nebo za výlohami veřejných domů. To byl ještě před pár lety porevoluční obrázek cesty do Německa. Obce od Krásné Lípy přes Křimov až po Horu svatého Šebestiána byly rájem prostituce, do kterého se sjížděli zákazníci ze širokého okolí. Nakonec pomohl obchvat a vyhlášky zakazující nejstarší řemeslo. Ne však úplně. Na povalující se prezervativy, sprosté nahotinky a vzdychání za plotem svého domu v Křimově či poblíž dětského hřiště upozornila naší redakci Jana Kotyk Drakslerová.

Kněžky lásky tu stále znepříjemňují život nejednomu obyvateli. „S pouliční prostitucí máme neustálý problém. Počet prostitutek klesá v návaznosti na počasí a roční dobu,“ potvrdil těžkosti místních starosta obce Milan Váňa. Podle něj se zde stále objevuje zhruba desítka žen, nabízejících nejstarší řemeslo. Obec má přitom již řadu let vyhlášku proti prostituci.

Kontrola jejího dodržování je ovšem složitá. Křimov totiž nemá vlastní obecní policii. Potlačování této činnosti je tak složité a namáhavé. „Zkoušeli jsme i nasazení hlídek z našich pracovníků, kteří místo, kde se shlukují, monitorovali, a vykazovali prostitutky mimo veřejné prostranství obce, ale i to se časem přes veškeré úsilí minulo účinkem,“ dodal starosta.

„Jezdí sem stejnými autobusy, jako místní děti ze škol, potom postávají po celé obci. Krom výkonu svého řemesla kdekoliv se jim zamane, jsou také velmi vulgární,“ dodala Jana Kotyk Drakslerová s tím, že ani Policie ČR na ně příliš neplatí. Po příjezdu hlídek například tvrdí, že čekají na autobus nebo se na chvíli ukryjí a poté zase zaujmou svá stanoviště.

Podle starosty obce se ale se situací bez dostatečné opory v legislativě mnoho dělat nedá: „Uvítal bych větší pravomoce jak pro obce, tak Policii ČR.

V našem případě by bylo dobré do zákona zahrnout zákaz provozování prostituce, či její samotné nabízení (vulgární gesta, posunky, verbální projevy, odhalování intimních částí těla) na veřejném prostranství zvláště pak v okolí obecního úřadu a autobusových zastávek. Abych pravdu řekl, byl bych rád za každou pomoc. Policie prostitutky legitimuje, ženy i naloží do aut, převezou na služebnu, ale dá se říci, že druhý den jsou zpět. Protože nejvíce zákazníků je z Německa, tak určitě bych uvítal i nějakou spolupráci s německou stranou.“ Před nějakými deseti lety se přitom problém zdál být vyřešen: Jednak byla zprovozněna nová trasa silnice I/7, která obec míjí, za druhé tehdejší první muž radnice Zdeněk Vokatý tvrdil, že obec nalezla recept, jak se otravných prodejných děvčat zbavit. Stačil k tomu prý jednoduchý trik: „V srpnu jsme si najali bezpečnostní službu a celou akci zaměřili na zákazníky prostitutek. Ti, když vedle děvčat viděli stát zaměstnance agentury s velikým autem a psem, raději odjeli pryč,“ řekl starosta naší redakci na podzim roku 2009. Jak dodal, agentura prý původně měla v obci a její osadě Krásná Lípa působit celý měsíc, ale nakonec stačilo čtrnáct dní a prostitutky se stáhly na odlehlejší místa.

„Zpátky se nevrátily, protože se bojí, že agentura přijede znovu,“ poznamenal Vokatý. Díky tomuto úspěchu se zastupitelé podle něj dokonce vážně zabývali myšlenkou, že v roce 2010 založí obecní policii, pro kterou by boj proti prostituci byl jednou z hlavních oblastí zájmu. Vše ztroskotalo na penězích, protože podle odhadu by fungování například dvoučlenné policejní hlídky obec přišlo zhruba na osm set tisíc korun ročně. To by při tehdejších příjmech kolem 3,5 miliónu korun ročně odčerpalo téměř čtvrtinu obecního rozpočtu.

Foto: Boj proti prostituci v dobách kvetoucího sexuálního turismu na trase z Chomutova do Hory sv. Šebestiána měl mnoho podob — například v chomutovské Lipské ulici byly vedle dvojjazyčných cedulí o tom, že prostor je monitorován kamerami (na snímku) k vidění i nápisy, že ve městě se lze nakazit pohlavní nemocí. Naštěstí už zmizely. Foto: Tomáš SKŘIPSKÝ

Napsal(a): Soňa Šímová a Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video