Žatecké Ozvěny se opět těšily velké návštěvnosti

Hedvika Mašková 2019-09-24 14:10:00

(Ne)herci s mentálním a kombinovaným postižením každoročně soutěží a představují své krátkometrážní filmy na Mental Power Prague Film Festivalu v Praze. Aby se na exkluzivní filmové snímky mohli podívat také lidé ze Žatecka, organizuje tuchořický Domov ,,Bez zámků“ akci Ozvěny. Ty se letos konaly minulý pátek.

Na tradiční akci Ozvěny Mental Power Prague Film Festival 2019 se v areálu Chrámu chmele a piva v Žatci promítalo pět soutěžních filmů. Nejlepší film festivalu, který získal rovněž ocenění za nelepší vedlejší ženskou i mužskou roli a také nejlepší scénář z dílny spolku Stéblo ze Sedlčan s názvem ,,Bylo nebylo“, film oceněný cenou STINK spolku Taška Kladno ,,Čert a Káča“, filmový snímek ,,Jinej“ natočený Domovem pod hradem, neratovický snímek ,,Nakresli mi beránka“, ale také dva místní soutěžní filmy ,,Ozdravný pobyt“ z dílny Kamarád – LORM Žatec, který na festivalu získal zvláštní cenu poroty snímek s názvem Svatební "ne" košile od Domova ,,Bez zámků“ Tuchořice.

 Na návštěvníky čekal ještě bohatý program, ve kterém se představil žatecký The Little Bit Band a bigbeatová kapela Yentac, dětičky z Mateřské školy Alergo Žatec, ale také lidé s mentálním postižením z Kamarádu LORM a Domova bez zámků. Lormáci zahráli na drumbeny a tuchořičtí zahráli scénku na motivy filmu ,,Starci na chmelu“.

Akce se konala pod záštitou senátorky a starostky města Zdeňky Hamousové. Do Žatce měly také dorazit herečky Tereza Ramba a Bára Jánová, avšak nakonec poctil akci svou návštěvou pouze poslanec a zastupitel hlavního města Prahy Patrik Nacher, který byl členem odborné poroty letošního 13. ročníku Mental Power Prague Film Festivalu 2019.

,,Na den festivalu se vždy těším celý rok. Samotný den a poté slavnostní večer mě obohacuje tím, že nemá absolutně žádný scénář. Vše je spontánní, všichni si dělají, co chtějí a večer má přirozenou atmosféru dodávající pozitivní energii. A to podle mě hrozně mezi lidmi chybí. Akci bych doporučil každému. Vždy každý rok beru na festival svoji dceru nebo syna a i na děti má akce velmi pozitivní dopad,“ popsal během žateckých Ozvěn poslanec Patrik Nacher.

Kamarád LORM Žatec, který letos na 13. ročníku Mental Power Prague Film Festivalu v Praze získal za svůj snímek Ozdravný pobyt zvláštní cenu poroty, sklízí úspěch již po několikáté. V minulém roce, kdy předvedl film Ideální dovolená, získali hned dvě ceny, a to za hlavní a také za vedlejší ženskou roli. Předminulý rok si z festivalu odvezli cenu za nejlepší kameru.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video