Okna, dveře i peklo budou nové

Veronika Salášková 2012-02-27 00:00:00

Deštnice – Vyměnit stará dřevěná okna a dveře za nové plánují v Deštnici na místním kulturním domě. Obec požádá kraj o dotaci na tuto akci. Okna i dveře na budově jsou stará 57 let. Obojí už výměnu nutně potřebuje, okna netěsní, některá nelze otvírat a rovněž dveře jsou poničené. Pochází z roku 1955, kdy byla budova přestavěna na kulturní dům. Do té doby sloužila jako škola. Na akci se počítá s celkovými náklady ve výši 170 tisíc korun. „Z nabídek sedmi firem jsme vybrali firmu Pavla Brauna ze Žatce díky nejnižší nabídnuté ceně,“ sdělila starostka Martina Bartošová.

Plánuje se za ně vyměnit celkem 17 oken v chodbách, skladech, na balkoně, na toaletách a v zasedací místnosti a dále troje vchodové dveře. Obec podala žádost na dotaci z Programu obnovy venkova ve výši 127 500 korun. „V případě že z krajského úřadu dotaci neobdržíme, uděláme rekonstrukci za vlastní peníze,“ dodala starostka. V roce 2010 obec na vlastní náklady rekonstruovala ostatní prostory v kulturním domě – původní kino, promítárnu, šatnu před kinem a prostory náležející ke kinu. Dále byla opravena suterénní místnost pod pódiem nazývaná Peklo, kterou občané často využívají pro rodinné oslavy.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video