Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-09-26 18:15:00

Slavnost sv. Václava, hudba v podloubí, kotlíková guláš paráda, Svatováclavská drakiáda, Želevické posvícení, víkendové bruslení, Ženy v ráji aneb muži v háji - sváteční víkend je tady!

ŽATECKO

PÁTEK 27. ZÁŘÍ

Žatec, nám. Svobody: Busking v podloubí – hudba ulice #12 - Rozloučení s létem, před bývalou spořitelnou. Od 16 hod.

DDM Žatec: Výtvarná soutěž Podzimní mužíček – vytvoř podzimního mužíčka, bude možné použít různý materiál, který poskytne DDM, barvy, barevné papíry, lepidlo, krepový papír, křídy, voskovky, tuž, přírodní materiál atd. Pro děti i dospělé. Od 16 do 18 hod.

Křížova vila Žatec: Ovocnářská výstava V. - vystavené odrůdy si návštěvníci během obou dnů mohou nejen prohlížet, ale i hodnotit v soutěži o nejkrásnější jablko a některé odrůdy jsou i k ochutnání. Na zahradě vily se můžete občerstvit, nakoupit ovocnářské produkty nebo zabavit své děti v tvořivém koutku a při zpracování ovoce. Také v sobotu od 10 do 17 hod.

Tulipán Žatec: Hrají Black & White. Od 21 hod.

SOBOTA 28. ZÁŘÍ

Liběšice u Žatce: Slavnost sv. Václava, mučedníka, hlavního patrona českého národa. V 8 hod.

Kostel sv. Václava Velká Černoc: Poutní mše svatá. Ve 14 hod.

Zámek Stekník: Svátek svatého Václava na zámku Stekník - návštěvníci, v rámci prohlídky interiérů, budou seznámeni také s příběhem našeho zemského patrona. Od 10 do 16 hod.

Tulipán Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

NEDĚLE 29. ZÁŘÍ         

Liběšice u Žatce: Slavnost biřmování – svátek sv. Michaela, Gabriela a Rafaela, archandělů – mše svatá, hlavním celebrantem a udělovatelem svátosti biřmování bude J.M. Michael Josef Pojezdný, emeritní opat strahovský, po slavnostní mši svaté následuje pohoštění pro všechny v areálu liběšické fary. Od 10 hod.

Chrám chmele a piva, dětská hernička Žatec: Otevřeno čtvrtek – neděle od 12 do 18 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 27. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Angry Birds ve filmu 2 – 3D. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Roman pro pokročilé. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Národní třída. Také v sobotu aneděli. Ve 20 hod.

To: Kapitola 2 – Světová premiéra. Také v sobotu Ve 22 hod.

Výstaviště Louny: Člověk v přírodě + výstava Řemesla a kreativita - Tradiční výstava drobného zvířectva a chovatelských potřeb, zdravé stravy a života. Také v sobotu a neděli. Od 9 do 17 hod.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Bylinky proti stresu a depresi - přednáší: Hana Jánská. Vyrobíme si směs na nervy a olejíček na uklidnění do aromalampy. Od 18 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež M. a K. Čechových – prodloužená. Od 20 hod.

Aeroklub Raná u Loun: Ranské svahování - Prodloužený víkend zaměřený na létání s historickými kluzáky. Také v sobotu a neděli.

Klášter Nanebevzetí Panny Marie Dolní Ročov: Ženy v ráji aneb muži v háji – Třebívadlo uvádí humornou divadelní hru pro dospělé. Vstupné 200 Kč. Ve 20 hod.

Nový Hrad Jimlín: Country večer v Zámeckém šenku - k poslechu a tanci hraje skupina Přefiklý kšandy. Vstupné do klobouku. Od 20 hod.  

SOBOTA 28. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Psí kusy – 2D, premiéra ČR . Také v neděli. V 10 hod.

Toy Story 4: Příběh hraček. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Mrňouskové 2: Daleko od domova - Animovaný dobrodružný film. V 15.30 hod.

Cítoliby – Vídeň: Zájezd do Vídně - návštěva zámku Neuwaldegg - cítolibští trpaslíci, Vídeň s profesionální průvodkyní, volný program, pořádá městys Cítoliby, info na tel. 415 691 134. Odjezdy: 4.15 - Louny, U Spravedlnosti, 4.30 - Cítoliby, křižovatka. Návrat v pozdních nočních hodinách.

Mírové náměstí Louny: Lounské farmářské trhy - farmářské výrobky, čerstvou zeleninu, ovoce, maso atd. Od 8 do 12 hod.

Oblastní muzeum Louny: Workshop sobota - Pojďte s námi oslavit státní svátek výrobou dekorací (nejen) do dětských pokojů. Od 10 do 17 hod.

Panenský Týnec: Kotlíková guláš paráda – u Sokolovny, zahájení vaření v 10 hod, od 11 hodin souběžný program pro děti, celodenní vstup pro děti na všechny atrakce 50 Kč, přijďte tradičně ochutnat a ohodnotit všechny gulášky, živá hudba i večer Jindra Keják, dívčí kapela Sešesti, Marťas Houdík. Sraz v 9.30 hod.

Postoloprty: Kuličkový turnaj o pohár Ústeckého kraje a MAS Vladař - v areálu restaurace Ředkvička. Registrace 10 - 11 hod. Dětské dílničky, klaun Pepišto, od 14 hodin hraje Blues gin. 

Želevice u Koštic: Želevické posvícení - honba za pokladem (pro děti), výstava Galerie na plotě, výtvarná dílna, vystoupení břichomluvce Zdenka Polacha s Matýskem (účastník pořadu Česko Slovensko má talent), kapela Taurus (k tanci i poslechu). Od 11 hodin prodej zabíjačkových specialit, program je připraven jako poděkování VŠEM za pomoc při získání Bílé stuhy Vesnice roku ÚK 2019. Malé občerstvení pro děti účastněné na programu Vesnice roku 2019 zdarma. Od 14 hod.

Kostel sv. Mikuláše a Anny Telce: Koncert Chrámového sboru svatého Ducha - Sváteční koncert s doprovodem na klavír J. Otáhalové. V 16 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení – opět v září! Od 16:15 do 17:45 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež M. a K. Čechových – prodloužená. Vstup 100 Kč. Od 20 hod.

NEDĚLE 29. ZÁŘÍ

KD Zastávka Louny: Pravidelné odpoledne s Lounskou třináctkou - Zahájení sezony. Vstup 90 Kč. Od 15 hod.

Výstaviště Louny: Krajská výstava psů (mimo NO) – 5. ročník. Do 9 hod - přejímka a registrace, 9.30 -14 – posuzování, 14 - divácká soutěž, 14.30 - závěrečné soutěže, vyhlášení vítězů. Od 7 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení – nedělní pohoda na ledu. Od 13:30 do 15 hod.

Sál KD Koštice: Legománie - stavění podle plánků a po obědě stavění dle fantazie. Od 9 do 15.30 hodin.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 27. ZÁŘÍ

Podbořany, náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Mše svatá - Novéna k MBÚP. Od 18 hod.

Kino Podbořany: Řbitov zvířátek – film podle předlohy Stephena Kinga. V 19.30 hod.

SOBOTA 28. ZÁŘÍ

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Slavnostní bohoslužba - Husův sbor zve na slavnostní bohoslužbu ke Dni české statnosti - kazatel br. Ivo Kraus. V 17 hod.

Vrch Rubín u Podbořan: Svatováclavská drakiáda - zve Společenstvo pro památky Podbořanska – přijďte s drakem, ať už kupovaným nebo ručně vyrobeným, na všechny registrované předem bude čekat jistá odměna. Vstup zdarma. Od 14 hod.

Náves a KD Blatno: Michalská pouť – 10. ročník, pro velké i malé návštěvníky stánkový prodej, pouťové atrakce, občerstvení, od 20 hodin na sále kulturního domu pouťová zábava, k tanci a poslechu hrají J + J Kudláčkovi. Pouť zdarma, večerní zábava 50 Kč. Od 13 hod.

Soběchleby: Hurá do školy! Přátelské setkání u příležitosti 90. výročí otevření první české školy v Soběchlebech. Setkání na návsi, společný odchod, v 17 hodin odhalení pamětní desky na domě č.p. 130, občerstvení, od 18 hodin posezení ve škole. Od 16.30 hod. 

Kulturní dům Kryry: Václavská zábava – hraje Elements, soutěž o auto na víkend, Václavové vstup zdarma. Od 20 hod.

NEDĚLE 29. ZÁŘÍ

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá. V 9 hod.

DDM Podbořany: Loučení s létem - nejen výtvarná činnost. Od 14 hod. 

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video