O Dočesné už vědí i v Jižní Koreji

Hedvika Mašková 2019-10-01 14:00:00

Zajímavý a velký svátek, tak jihokorejští novináři zhodnotili tradiční oslavy chmele a piva v tamější obdobě českého deníku Metro. V den konání Dočesné redaktory, kteří k nám zavítali na popud ředitele zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Jižní Koreji, přijala žatecká starostka a také Chmelobrana. Možná bychom se měli připravit na to, že k nám tito asijští turisté budou jezdit častěji. Za týden se totiž Destinační agentura Dolní Poohří a Chrám chmele a piva jedou prezentovat na konferenci do Soulu.

Korejci milují pivo a také cestování. Znají však jen zprofanované české destinace, jako jsou Praha, Český Krumlov nebo Kutná Hora. Hledají proto pro cestování nová a zajímavá místa.

Do výzvy jihokorejského CzechTourismu se přihlásil ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík a uspěl. Ředitel zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Jižní Koreji Michal Procházka, jehož pracovní náplní je hledat nové turistické destinace do nabídky pro tamější turisty, se nabídky chytl a přijel se do Žatce podívat. Prohlédl si Chrám chmele a piva, Chmelařské muzeum a při obědě se dozvěděl něco více o nabídce Destinační agentury Dolní Poohří.

,,Evidentně jsme ho oslovili, protože chce, aby tématika chmele a piva byla jednou z pěti destinací, kterým nově dávají prostor k prezentaci v Jižní Koreji. Nabídli nám rovněž, že se můžeme zúčastnit velké konference, která bude za týden v Soulu a za další dny v Sedžongu. Kývli jsme na to. Destinační agentura Dolní Poohří a Chrám chmele a piva tak budou mít možnost si na setkání získat zájem 140 jihokorejských cestovních agentur,“ upřesnil žatecký místostarosta a předseda správní rady Destinační agentury Dolní Poohří Jaroslav Špička a dále doplnil: ,,Je to zásluha hlavně nového ředitele Destinační agentury Lukáše Pichlíka a kolegy Karla Havelky, který má na starosti turismus v Chrámu chmele a piva. Velké zalíbení v této činnosti našel i Krajský úřad v Ústí nad Labem, který naší cestu do Jižní Koreji podpořil. Abychom byli připraveni, propagační materiály nám do korejštiny pomohli přeložit v Nexen Tire.“

Ředitel zahraničního zastoupení agentury CzechTourism v Jižní Koreji Michal Procházka po návratu do země, kde již dlouhá léta žije, nadchl pro naše město a okolí dva tamější novináře, kteří následně v Čechách strávili jeden a půl dne. Během své návštěvy si prohlédli Kadaň a také Žatec, kde se v plném proudu probíhaly oslavy chmele a piva. Dva jihokorejští novináři se setkali se starostkou Zdeňkou Hamousovou i Chmelobranou.

První článek, který vyšel v jihokorejské obdobě českého deníku Metro autor Lee Min Hee chválí Dočesnou, která je podle něj zajímavým a velkým svátkem – oslavou konce česání chmele a hlavně setkání lidí. V článku se jihokorejští čtenáři také dočtou, že Česká republika je největším světovým spotřebitelem piva na jednoho obyvatele, že se žatecký chmel exportuje do 70 zemí světa včetně Japonska, Ruska a Německa a že specifické podnebí na Žatecku pomáhá chmelu růst do nejlepšího stavu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video