Zeď nám spadla, kdopak nám ji postaví?

Hedvika Mašková 2019-10-03 14:00:00

Přívalové deště zapříčinily před necelými dvěma měsíci pád zdi v ulici Pod Známkovnou. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Okruh kolem rohu terasní zdi pod zahradou Křížovy vily byl zabezpečen vyhotoven statický posudek. Nyní se řeší tvorba projektové dokumentace, aby mohla proběhnout rekonstrukce spadlé zdi.

,,Příčinou pádu zdi jsou klimatické změny. Roky a roky se do ní dostávala vlhkost. Okruh kolem spadlého rohu zdi byl zabezpečen, komunikace vyčištěna. Dál by to postupovat nemělo,“ vysvětlila vedoucí odboru místního hospodářství a majetku Martina Donínová.

Podle vlastnických stavů patří zeď historicky městu. Nejedná se však o památku, která by vyžadovala zvláštní zacházení. Díky zborcení je však vidno, že stěny zdi jsou duté a nacházejí se v ní sklepy. Není však jasná, zda pouze v rohu či v celém jejím obvodu.

Na odbor majetku a místního hospodářství byl již předán statický posudek. ,,Oslovila jsem projektanty, kteří mají oprávnění k činnosti potřebné k návrhu řešení,“ doplnila vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková. Poté, co se najde vhodný projekt, bude znám časový harmonogram prací potřebných k rekonstrukci spadlé zdi.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video