Hřiště bude díky oranžové

Pavel Macák 2012-02-25 00:06:00

Libčeves – V malé obci Hnojnice, která patří pod Libčeves, se děti konečně dočkají svého nového hřiště. Vedení Libčevsi se před časem zajímalo o akci společnosti ČEZ pod názvem Oranžové hřiště a jeho žádosti bylo vyhověno. Od energetiků dostane obec čtvrt milionu korun. „Přidáme ještě padesát tisíc z obecního rozpočtu a do konce června bude dětské hřiště v Hnojnicích stát,“ slíbil starosta Tomáš Ekrt.

Libčeves připravuje také projekt na rozsáhlou rekonstrukci bývalé školy, kde se přestalo učit před pěti lety a budova chátrá. „Uvažujeme o tom, že by zde mohla vzniknout nová mateřská škola. Vedle bývalé školy vyrostlo před časem multifunkční hřiště, které by také mohli předškoláci v budoucnu využívat. Nyní máme v obecní mateřské škole naplněný počet, tedy 24 dětí a bohužel, dvanáct jsme jich museli odmítnout. V rekonstruovaném objektu by pak byl prostor i pro místní knihovnu a klubovnu pro společenské organizace. Možná, že se sem vejde i pošta, o kterou bychom v obci neradi přišli. S opravami, které budou stát možná až 15 milionů korun, bychom rádi začali v příštím roce,“ dodal Ekrt s tím, že ve stávající budově mateřské školy a knihovny by mohly vzniknout sociální byty.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video