Hlasujte pro lounský park

Lucie Steklá 2019-10-01 10:31:33

Louny (lus) Až do 5. listopadu můžete svým hlasem podpořit Masarykovy sady v Lounech v soutěžní přehlídce Park roku 2019.

Masarykovy sady se rozkládají na obou březích řeky Ohře s rozlohou přes deset hektarů. Areál Výstaviště byl založen ve 30. letech a dodnes se užívá pro oblastní výstavy a volnočasové aktivity obyvatel města. Levý břeh má charakter městského parku s lužní vegetací. Celý park prošel v minulých dvou letech revitalizací, která mu dala současnou podobu. Pro lounský park můžete hlasovat na www.parkroku.cz .


Cílem revitalizace Masarykových sadů bylo zachovat funkčnost a prodloužit životnost vegetačních prvků, v parku s důrazem na zachování charakteru lužního porostu a na Výstavišti s důrazem na obnovu dvouřadých obvodových alejí a stromů v centrální křížové dispozici. Realizovalo se odstranění nebezpečných jedinců, ošetření stávajících stromů a výsadby stromů nových, v alejích byly doplněny chybějící stromy. Na významné stromy v parku upozorňuje návštěvníky naučná stezka „Poznáváme stromy“. Infopanely se základní textovou a obrazovou informací byly zhotoveny pro 22 stromů. 

Současně s vegetačními úpravami byly doplněny propojovací cesty a obnoven nezpevněný povrch stávajících cest v kombinaci mlat a žulová kostka. Park je vybaven novým jednotným mobiliářem, sportovním vybavením pro dospělé a dřevěnými herními prvky pro děti. 

Ohře rozděluje Masarykovy sady na dvě části, které jsou propojeny lávkou pro pěší. Po lávce je vedena cyklostezka, přes park dále prochází modře značená turistická trasa do Lenešic. Meandr vodního toku je pro občany Loun důležitým místem pro sport i odpočinek. Po revitalizaci Masarykových sadů je park spolu s opraveným hlavním pavilonem Výstaviště a amfiteátrem připraven stát se také centrem dění městských společenských akcí.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video