Buřta a pivo odměnou za miliony

Jarka Cibulková 2019-10-01 12:46:00

Louny (caj) Stylově pivem a buřtem osla-vili klienti domova pro seniory a jejich přátelé nedávnou komplexní rekonstrukci svého zařízení. Kvůli chladnému počasí byla zahradní slavnost přestěhována do jídelny, ale na zábavě to neubralo. Ředitelka domova Jana Černá pozvala i vedení lounské radnice, jak současné, které zastupoval starosta Pavel Janda se zaměstnanci úřadu, tak i to z minulého volebního období – starostu Radovana Šabatu a místostarostu Jana Čermáka.

„Čtyřicet dva milionů, to už je důvod, abychom jim toho buřta dali, co myslíte, přátelé,“ smála se ředitelka domova. A dodala: „Chtěla bych moc poděkovat, že jsme přečkali dvouletou rekonstrukci, žijeme nyní v novém a myslím si, že jak klienti, tak zaměstnanci, jsou spokojení. Nemůžu si na vedení lounské radnice stěžovat. Navíc jsou tak dobří, že to zvládli bez dotace.“ K zábavě i tanci zahrála kapela Rudolfa Rytiny.

Rekonstrukce vnitřního vybavení Domova pro seniory byla rozdělena do čtyř částí a jako první se začalo budovat v červenci 2017 v kuchyni. Celková oprava vyšla radnici na 8 519 tisíc korun, přes jeden a půl milionu bylo zainvestováno do nového gastro vybavení. Opravy ubytovacích částí se musely dělat postupně. První na řadu přišla levá část, ve které se začalo pracovat v lednu 2018. „V rámci stavebích prací byly provedeny úpravy bytových jednotek zejména kompletní rekonstrukce koupelen včetně rozvodů vody, kanalizace a elektro, výměny dveří, podlahových krytin, svítidel apod. Došlo rovněž k výměně dvou nákladních výtahů v prostoru kuchyňského provozu a tří osobních výtahů a jednoho evakuačního výtahu v ubytovací části domova pro seniory. U oddělení se zvláštním režimem byla zřízena venkovní terasa. Následně po dokončení jednotlivých etap bylo dodáno i nové vybavení nábytkem zejména polohovací lůžka, noční stolky, komody, stoly, pečovatelské židle a vestavěné skříně,“ shrnula rekonstrukci Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku lounské radnice. Nakonec se oprav svých pokojů dočkali i klienti, kteří jsou ubytovaní ve střední části domova. Kompletní rekonstrukce přišla na čtyřicet dva milionů korun a trvala do července letošního roku.

„Jsem rád, že se dílo podařilo. Přeji vám, aby se vám tu dobře žilo i pracovalo a přeji vám hodně zdraví,“ řekl lounský exstarosta Radovan Šabata. V domově pracuje celkem 84 zaměstnanců a žije 174 klientů v 76 pokojích.

Během oslavy provedly dvě milé dámy zájemce z řad veřejnosti po zrekonstruovaných prostorách. „Pojďte se podívat, jak si tu žijeme, máme se tu velmi dobře,“ vítala návštěvu paní Jaruška v jednom z oranžových pokojů. Pěkným zpestřením pro klienty je i samice králíka domácího Rozárka, která běhá mezi pokoji, pyšní tu jsou i na sbírku knížek.

Další oslava čeká klienty domova už příští týden ve středu, kdy spolu se senior klubem pořádají Den seniorů na Zastávce.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video